Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim dedeme baktığı için 2022 aylığım gelir yüzünden kesilir mi?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Slm abla sen yazmışsın cvp verırsen seviniri m ben özürlü maaşi aliyom aylığa bölündü aylık 429 tl ve eşim dedeme bakıyor bakım maaşi aliyo özürlü maaşim kesilcekmi bna yardımcı ol abla

dursun dinçer
gelirinizde değişiklik olmadıysa 2022 nın aylık olması gelirnizi arttırmadıg için maaşınıza bişi olmaz.gelirde değişiklik olduysa iş değişir

Kalem abla

Kalem abla gecn gun bir yazı yayınladı hanede bakım maaşi alanların misal ben özürlü maaşi aliyom aylığa blndü aylık 429 tl esim dedeme bakıyo bakım maaşi aliyo bnm özürlü maaşi kesilcekmiş doğrumu klm abla bna cvp ver medi kendisine yazdım yazı bna neden bilgi verılmiyo yardımlarınızı bekliyoruz abla bilgiver bana doğruysa bakım maaşi nı iptal etcem

dursun dinçer
yahu arkadaş gelirinde değişiklik olmadıysa hanede kişi sayısı azalmadıysa maaşlarına bişi olmaz bunu sormaya bile gerek yok.kim kesilecek diyo kim uyduruyo

dursun dinçer
ablası 2022 aylıkları evet aylık oldu. ama bu hane gelirini arttırmaz.
yazdıklarımı okuyup aylığının kesileceğinden korkmuşsun anlaşılan.

ama ablası, yazdıklarım genel. sana ben aylığın kesilecek diye bir yazı yazdım mı? yok.
o yüzden başka yerde yazdıklarımı üstüne alınma.

ama senin için rahat etmeyecek. şu sorularımı cevapla senin hane gelirini hesaplayayım ben.
1) hanede kaç kişisiniz?
2) 2022 engelli aylığı ve evde bakım aylığından başka hanede gelir var mı? varsa aylık ne kadar?
3) hanede yaşayanların üstüne mal mülk (oturulan ev haricinde ev,araç,tarla,vs) var mı?
4) eviniz kira mı?

istersen bu soruları ben cevaplayayım dur:)

1) en az 3 kişi
2) başka gelir yok. sadece 2022 aylığı ve evde bakım aylığı alıyorsunuz.
3) üstünüze mal mülk yok.
4) eviniz kirra mıydı? unuttum.

bu şartlarda 2022 aylığınız kesilmez ablası. için rahat olsun:)

soruları yanlış cevapladıysam sen doğrusunu yazarsın:)

Abla bn özürlü maaşi aliyom 429 tl bbm 65 maaşi aliyo ayrı ama bnm yanımda esim dedeme bakıyo bakım maaşi alıyo ev babamın tapusu bile yok budurumda ne olur

dursun dinçer

ablam,
2022 aylığın kesilmez.
babanın aldığı 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı kesilmez.
eşinin dedene bakması karşılığı aldı evde bakım aylığı kesilmez. rahat ol:)
bu aylıkların kesilmesini gerektirecek bir durum yok sizde.

2022 aylığı için gelir hesabı yapılırken alınan alınan 2022 aylıkları hesaba dahil edilmez. sadece evde bakım aylığı dahil edilir. evde bakım aylığı miktarıyla da hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı olan 483,64 TL'yi geçmiyorsunuz. bundan dolayı senin 2022 aylığın kesilmez.

babanın aldığı 2022 65 yaş üstü yaşlı aylığı da kesilmez. sadece onun geliri dikkate alınıyor çünkü. o da sınırı geçmiyor.

ayrıca ev babanın üstüneymiş ve o evde oturuyormuşsunuz. oturulan ev zaten hesaba dahil edilmez.

evde bakım aylığı için de geliriniz uygun. alınan evde bakım aylığı hesaba dahil edilmez. sadece alınan 2022 aylıkları dahil edilir. bunla da sınırı geçmiyorsunuz.

özetle her şey yolunda. aldığınız aylıkların hiçbiri kesilmeyecek, rahat ol:)

Peki abla şimdi herkes diyor özürlü maaşi 1200 tl alıyoduk şimdi bu ay aldık 500 bundan sonraki de hepböylemi olcek ve yukselme şansı yokmu 2 ay verılmedi diyen cok kafalar cok karıştı abla birde şu hani 2 aylık fark verıliyordu bundan sonrada verılcekmi

dursun dinçer
ablacım sen haziranda 3 aylık aldın (haziran,temmuz ve agustos). yani temmuz ve agustosu da aldın haziranda.
2022 aylıkları 3 aylık peşin ödeniyordu çünkü.

rapor oranın %40-69
şimdi sen gittin bu 3 ayın parasını (1197,45 TL) haziranda çektin.
haziranda çektiğin 3 aylığın 1 aylık miktarı 399,15 TL
temmuz ve agustosu 399 TL üstünden almış oldun tabi.

ama 1 temmuzda 2022 aylıkları zamlandı. 1 aylık miktarı %40-69 engelli aylığı için 433,68 TL oldu.
bu miktar da 1 temmuz itibariyle geçerli.
ama sana temmuz ve agustosun ödemesi haziranda 399,15 TL üzerinden yapıldı.
e zam farkının verilmesi gerekiyor bu durumda.

temmuz ve agustos aylarının zam farkı da 69,06 TL
bu 69,06 TL de eylül maaşı olan 433,68 TL ile birlikte ödendi sana.
bu zam farkını bir daha almayacaksın. alacagın zaman yazarım ben.

ekimde 433,68 TL
kasımda 433,68 TL
aralıkta 433,68 TL alacaksın.
rapor oranın %40-69 ise.
rapor oranın %70 ve üstü ise söyle alacaklarını tekrar yazayım.

ha 1 ocak 2019'da 2022 aylıkları zamlanacak. ama size ocakta zamlı miktardan ödeme yapılmaz 433,68 TL üzerinden ödeme yapılırsa bunda da şubatta ocak ayının zam farkını alırsınız.
ama ocakta zamlı alırsanız zam farkı almanıza gerek yok:)

a

Teşekurler ablacım

Slm kalem abla eski yazdiğin bir yazıyı gördüm orda diyor bakım maaşi yüzde 50 ve üzeri heyet raporu olanlara diye okudum benim yüzde 51 raporum var olurmu bana yardımcı olur mu sun

Kalem abla ptt ye gıttım özürlü maaşi mı almaya ptt kart var bunun isimlisini istedim vermediler neden isimlisi varmi bunun varsa nasıl alırım cevaplarmısın

Slm Kalem abla eski yazdiğin bir yazıyı gördüm orda diyor bakım maaşi yüzde 50 ve üzeri heyet raporu olanlara diye okudum benim yüzde 51 raporum var olurmu bana yardımcı olur mu sun
Bana eşim baksa bakım maaşi olurmu

dursun dinçer
gelir sınırını geçmıyosan ve en önemlıs o raporda ağır engelli kısmı evet ise bakım maaşı alırsınız

Üst Alt