Benim Başbakanlıktan kartım yok ama Aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldığım Engelliler için kimlik kartım var bu olur mu ?
Emniyet'e gönderilen uygulama talimatı şu şekilde:
Yönetmeliğin 53 üncü maddesinin son fıkrasında “talep halinde, trafik tescil kuruluşları tarafından özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, özürlülere örneği gösterilen park kartı verilir. Park kartlarının verilmesi, kullanılması ve iptaline dair usul ve esaslar emniyet genel müdürlüğünce belirlenir.” Hükmü yer almaktadır.
Yönetmeliğin 53 üncü maddesi kapsamında adına tescil edilmiş aracı bulunan ve h sınıfı sürücü belgesi olan özürlüler ile gazilerin trafik denetleme şube müdürlükleri/büro amirliklerine müracaatları halinde kendilerine özürlüler için park kartı bastırılmak veya bilgisayar ortamında düzenlenmek suretiyle verilecektir.
Özürlüler için park kartlarının geçerlilik süresi 3 yıl olup bu sürenin sonunda müracaat halinde aynı sürelerle yenilenecektir. Özürlüler için park kartlarının amacı dışında ve hak sahipleri haricinde kullanıldığının tespiti halinde, kullananlar hakkında karayolları trafik kanununun 47-01-d maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır [Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak / 66 TL].
Ben burada okuduğum kadarıyla rapor oranı yazmıyor arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin.
Evet arabam var.
H sınıfı ehliyetim yok
B sınıfı ehliyetim var Ticari araç kullanamaz ibaresi yer almakta.
% 56 raporum var.
Bunlara istinaden ben bu kartı alabiliyormuyum bunu bilmek istedim.