Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim engelli. Engelli otoparkını kullanabilir miyiz?

ONUR07

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR benim eşim engelli 1 arabamız var engelli otoparklarından faydalanabilirmiyim

bildiğim kadarıyla eşinizin engelli aracı alabilir raporu var ise bu haktan faydalanabilirsiniz..yoksa sadece engelli kimlik kartıyla bu haktan faydalanamazsınız..

Benim bildiğim ve anladığım kadarıyla, mevzuata göre, sakatlara ayrılmış park alanlarından istifade edebilmek için ya sürücünün bizzat kendisinin sakat olması ya da aracı sağlam birisi kullanıyorsa üzerine araç kayıtlı sakatın yanında bulunması icap ediyor. Ancak sakatlara mahsus park alanlarının kullanımı o kadar curcuna haline geldi ki sağlam öküzler bu alanları rahatlıkla işgal edebiliyor ve kimse de buna sesini çıkartmıyor. Hele hele İstanbul’da İspark sağlam öküzleri araçlarını sakatlara ayrılan yere park etmeleri için adeta teşvik ediyor.

Aracınızın engelli aracı olması ve engelli park kartınızın olması gerekir.

İstanbul ispark için Aracınız engelli aracıysa ümaraniye ispark genel merkezinde kayıt etirmek şartıyla faydalanırsınız Aracınız engelli aracı değil ise hiç bir şekilde faydalanamasınız.

ben engelliyim fakat aracım engelli aracı değil,% 40 raporum var.isparka kaydımı yaptırdım.tüm ispark otoparklarından yararlanıyorum..tabi bu dediğim istanbul için geçerli.

Arabayı parketçeksiniz ön tarafa engelli kartı bırakmanız yeterlidir park yerlerini böylelikle kullaunabileceksiniz.

Arkadaşlar benim öğrenmek istediğim özürlüler için park kart çıkarmak istiyorum aracım hususi plaka normal ehli yetimde ticari araç kullanamaz ibaresi mevcut %56 özürlü raporum var ben bu kartı alabilir miyim.

Aracın engelli aracı olmasına gerek yok. Park ederken başbakanlık kartın aracınızın ön camına bırakmanız yeterli. Ben genelde öyle yapıyor şimdiye kadar sorun yaşamadım.

Benim Başbakanlıktan kartım yok ama Aile ve sosyal politikalar bakanlığından aldığım Engelliler için kimlik kartım var bu olur mu ?

Emniyet'e gönderilen uygulama talimatı şu şekilde:
Yönetmeliğin 53 üncü maddesinin son fıkrasında “talep halinde, trafik tescil kuruluşları tarafından özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, özürlülere örneği gösterilen park kartı verilir. Park kartlarının verilmesi, kullanılması ve iptaline dair usul ve esaslar emniyet genel müdürlüğünce belirlenir.” Hükmü yer almaktadır.

Yönetmeliğin 53 üncü maddesi kapsamında adına tescil edilmiş aracı bulunan ve h sınıfı sürücü belgesi olan özürlüler ile gazilerin trafik denetleme şube müdürlükleri/büro amirliklerine müracaatları halinde kendilerine özürlüler için park kartı bastırılmak veya bilgisayar ortamında düzenlenmek suretiyle verilecektir.

Özürlüler için park kartlarının geçerlilik süresi 3 yıl olup bu sürenin sonunda müracaat halinde aynı sürelerle yenilenecektir. Özürlüler için park kartlarının amacı dışında ve hak sahipleri haricinde kullanıldığının tespiti halinde, kullananlar hakkında karayolları trafik kanununun 47-01-d maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır [Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak / 66 TL].
Ben burada okuduğum kadarıyla rapor oranı yazmıyor arkadaşlar yanlışım varsa düzeltin.
Evet arabam var.
H sınıfı ehliyetim yok
B sınıfı ehliyetim var Ticari araç kullanamaz ibaresi yer almakta.
% 56 raporum var.
Bunlara istinaden ben bu kartı alabiliyormuyum bunu bilmek istedim.

Alabiliyorsunuz...

B ehliyeti olup da rapor göstererek emniyetten kart çıkaran arkadaşım var: arabasıda normal..

Alabiliyorsunuz...

B ehliyeti olup da rapor göstererek emniyetten kart çıkaran arkadaşım var: arabasıda normal..

kart çıkartan arkadaşım var derken otopark kartımı ???

bursada yaşıyorum % 45 oranında bakanlıktan özürlü kartım var, yalnız işitme engelliğim ve B sınıf Ehliyetim mevcut Belediyeye ait otopark yerlerine babamın adına olan aracımı park ettiğimde bakanlıktan gelen kartı ön cama koyuyorum bazen görüyorlar ücret almıyorlar bazende es geçip görmedim diyerek ücreti vermek durumunda kalıyorum ancak emniyetten kart alma olasılığım varmıdır ? varsa ben kullanmadığımda babamda faydalanmış olur :)

Rapor oranı kaçtı arkadaşım biliyor musunuz ?
%40 işgücü kabı rapor oranına sahip

caner_1616 dediğini bende yapıyorum: başkasının arabasını kullandığımda başbakanlık kartı koyuyorum. Ancak çok nadir parkediyorum.

Üst Alt