Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim erken emekli olsa ben vergi indirimi alabilir miyim?

fturtas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam

Eşim 1.09.1998 sigorta girişli ve 4180 gün ssk primi var.(tamamı 4a). Geçen yaz başladığımız sağlık raporu girişimimiz, geçen hafta %71 vergi indirimiyle sonuçlandı. Size 1-2 sorum olacak. Ama 1. Sorumun cevabını bu siteyi komple gezmeme rağmen göremedim. Diğerleri sorularım sadece meraktan.
Soru 1; eşim için erken emeklilik müracaatında bulunduk. Eşim emekli olursa, ben iş yerimden eşimin raporuyla vergi indirimi alabilirmiyim? (Kamu kurumunda 4a olarak çalışıyorum.)
Soru 2; sgk sayfasında ne kadar emekli maaşı alırım bölümde baktığımda 1.244 tl yazıyor. Bu miktar normal emekli için mi yoksa erken emeklilikte işler faklı mı?
Soru 3; aslında ilk sormam gereken soruyu şimdi sorayım. Eşimin emekli olmama ihtimali varmı?

Not; Eşim şuan çalışmıyor.

Saygılarımla..

OturanBoğa

Merhaba Bülent bey,

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Geri dönüşüm geç oldu ama en azından okuyanlar olsun diye yazayım dedim.
Eşim emekli oldu (ilk maaşı aldık)
İlk maaş olduğu için 2,5 maaş aldı. Bu yüzden net maaşı anlayamadım. Fakat e devlette 1790 TL yazıyor. İnşallah kasımda net öğrenebilirim. Yani 1243 TL'den yüksek çıktı.
İş yerime Vergi İndirimi için başvurdum. Ama Vergi İndirimi yazısı eşimin işyeri adına olduğu icin üst yazıyı değiştirmem istendi. Bakalım bana Vergi indirimi verecekler mi :)

Üst Alt