Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim için 2022 alabilir miyiz?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
81
Reaksiyonlar
39
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap verirlerse sevinirim

eşim ve ben engelli bir aileyiz çok yakında bir de bebeğimiz dünyaya gelecek hanemizde tek ben ssk lı olarak çalışan benim ortalama net maaşım 1000 tl civarı bazen fazla mesai olursa 1200 falan oluyor oturduğumuz ev kira 400+35 aidat toplam 435 tl vermekteyim
ve diğer fatura giderleri tel.d.gaz.elkt.su.gibi gıda giderleri anlayacağınız üzere elimize pek para kalmıyor desek doğrudur acaba eşime 2022 kapsamında engelli maaşı bağlatabilirmiyiz acaba kira fatura gıda giderleri muhtaçlık kriterinde yer alıyormu. yakında 3 kişi olacağız ve kiradayız başka herhangi bir ne mal nede yardım almaktayız beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Siz sigortalı çalışan olduğunuz için ne siz ne de eşiniz 2022 aylığı alabilir. İkinizin de 2022 aylığı başvurusu reddedilir maalesef.

Fakat iki engelli evliliği var. Böyle durumlarda devlet madem "aile, aile" diye bangır bangır bagırıyor buyursun bu konularda düzenleme yapsın. O yüzden bu durumunuzu Aile Bakanlığına yazılı olarak bildirin. Ne kadar çok şikayet ve baskı, o kadar sonuç demektir.
Unutmasınlar yani, engelliler evlenmek de istiyor, evleniyorlar ve yuva da kuruyorlar. Bu durumu dikkate alsınlar yani. Engel dolu şehirlerde yaşamak zor. Aile madem kutsal, buyursun iş yapsınlar bu konularla ilgili sevgili Bakanlık!

Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

kalem hanım daha önce eşim maaş alıyordu evlenince kestirdik ancak nişanlıyken bigi edinme kanunu ile başvurmuştum 2011 yılında aynen kopyalıyorum buraya gelen cevabı:

Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur:

2022 sayılı yasa uyarınca özürlü aylığı alan nışanlınızın evlenmesi halinde aylığının devam edip etmyeceğini öğrenmek istemektesiniz evli kadının çalışan eşinin evin iaşesine ayıracağı miktarın 2022 sayılı yasanın 1.maddesinde belirtilen ve muhtaçlık kıstası olan 104 tlden az olması ve bunu il veya ilçe idare kurulundan alacağı belgelerle kanıtlaması gerekmektedir

Eşiniz sizin kanunen bakmakla yükümlü yakınınız. TMK'na göre eşlerin aile mallarına iştirak edebileceği miktar dikkate alınıyor. Size gelen yazı bunu anlatmaya çalışıyor zaten. Bu yüzden eşinizin talebi reddedilir dedim.
Eşinizin sizden dolayı 119,62 lirayı geçen bir geliri görünür yani. kendi geliri ya da hanede kişi başına düşen aylık gelir 119,62 li,ra üstünde olursa 2022 aylığı baglanmaz.

Zaten TMK'nunu hade dikkate almadılar diyelim (eşler sözkonusu olunca alınmak zorundadır.Sadece hadi bilmeyen bir görevli olursa diye söyledim).
Bunda da hanede kişi başına düşen aylık gelir yine 119,62 lirayı geçiyor. Yine baglanmaz. İsterse bebeginiz olsun sizin aldığınız o aylıkla 2022 aylığı almanız imkansız.

Şimdi yeni 2022 Yönetmeliği yayınlandı. Bu yönetmelik şartlarıyla almanız imkansız, önceki yönetmelik şartlarına göre de almanız imkansızdı. Üzgunum yapılacak bi şey yok bu konuda.

Yukarıda dediğim gibi bu durumların dikkate alınması için yasal düzenleme yapılması konusunda Bakanlık'a baskı uygulayabilir, kamuoyu oluşturmaya çalışabilirsiniz ancak.
Şurayı dikkatle inceleyiniz ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

Üst Alt