Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim ilk kez sigortalı olacak. %95 engelli çocuğumuz var. Emeklilik şartları..?

kafkas36

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
iyi günler eşim bu zamana kadar hiç sigortalı bir işte çalışmadı şimdi çalışıp emeklilik hakkı kazanmak istiyor 5 yaşında bir oğlumuz var % 97 ağır raporu var. coçuğumuzuda bırakıp gitmekte istemiyor işe başlarsa ne kadar çalışıp ne zaman emekli olabilir.

Bir konu daha sormak istiyorum babanın erken emeklilik hakkı varmı çocukdan dolayı

kafkas36

Emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan ağır engelli çocuğu bulunanların 1 Ekim 2008 gününden sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri,
a- Prim ödeme gün sayıları toplamına eklenecek,
b- Eklenen bu süreler ayrıca emeklilik yaş hadlerinden indirilecektir.

Engelli anneye erken emeklilik hayal mi

benim 16,07,2019 dogumlu bir oğlum var 2012 martta yüzde 80 agır engelli raporu aldık fakat şuan % 90 altı degil bu çocuk diyor doktor

neyse ben 28,04,2008 den beri 1 yıl ara hariç çalışıyorum 2 kez sosyal hizmet 1 kezde aile ve sosy. bakanlıga aylık başvurusu yaptım rededildi

ilk iki başvuruda işsizdik ikimizde üstümeze malda yok tu son sefer şükür ikimiz iş bulduk yine maaş çıkmadı erken emeklilik için başvurmaya gittim sgk kesinlikle yok ögle bişey dedi 2312 GÜNÜM VAR SGK DA
ben çocugumu kimseye bırakamıyorum annem artık zaptedemiyor oglumu ne yapacam bir akıl verin hiç bir fayda alamıyorum devletten

ayabenzer23

Yukarıda Ufukalp'in yazdığı şey sizin için de geçerli. Size "yok böyle diyen "sgk'daki memura kurum sitelerine bakmasını söyleyin:

Ağır Engelli Çocuğu Bulunan Kadın Sigortalıların emekliliğindeki avantaj

5510 sayılı Kanunla getirilen yeni bir düzenleme olup, yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu bulunanların, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim ödeme gün sayıları toplamına eklenmektedir.

Ayrıca, yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğu bulunanların, Kanunun yürürlüğe girdiği 1.10.2008 tarihinden sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, emeklilik yaş hadlerinden indirilmektedir.

Prim ödeme gün sayılarına ilave ve emeklilik yaş hadlerinden indirim yapılabilmesi kadın sigortalının bu durumunu belgelendirmesi koşuluna bağlı bulunmaktadır. Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede ağır engelli çocuğun varlığı sağlık kurulu raporu ile belgelenecek, kadın sigortalılara bu hak Kanunun yürürlük tarihinden sonraki süreler için verilecektir. Ağır engelli çocuğun ölümü veya bakıma muhtaçlığının kalkması halinde, prim ödeme gün sayılarına ilave ve emeklilik yaş hadlerinden indirim Kanunun yürürlük tarihinden ölüm tarihine veya bakıma muhtaçlığın kalktığına karar verilen sağlık kurulu rapor tarihine kadar geçen hizmetler için söz konusu olmaktadır.​

Teşekkür ederim bende okudum yazdıklarını önce sonra gittim böyle söylenti var ama bize yazılı tebligat gelmedi dedi adana sgk :(

işten çıkayım diyorum ama maaş ta vermiyorlarki özel eğtim çok masraflı eşimin asgari maaşıyla geçim zor

zaten 35 yaşımdayım şuan başvursamda işe yaramıcak degilmi

ayabenzer23

Evet, şu an emeklilk şartlarınız oluşmuş olmadığı için başvurunuzun bir etkisi olmaz

Üst Alt