Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim kalp kapak ameliyatı oldu. Malulen mi, erken emekli mi olur?

apollo68

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Eşim kalp kapak ameliyatı oldu. Malulen mi, engelli sınıfındanmı emekli olabilir

Herkese merhaba
2003 yılında kalp kapağı tamir ameliyatı oldu eşim,2013 sonunda malulen emeklilik müracaatımıza olumsuz yanıt aldık,
şimdi ikinciye ameliyat oldu,kapak ve bulunduğu damar protez takıldı,%60 veya olmaz ise %40 ile engelli,özürlü, emekliliğinden
faydalanabilirmiyiz

prim gün sayısı 2012
işe giriş 06/1990

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz. Konuyu yanlış yerde açmışsınız.

Şu linke tıklayıp inceleyin... Kafanıza takılan bir şey olursa tekrar sorarsınız. http://www.engelliler.biz/forum/eme...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Eşiniz yılı doldurmuş ama erken emeklilik için gün sayısı eksik gözüküyor.

Malülen emeklilik için %60 üzerinde İŞGÜCÜ KAYBI olması gerekiyor. O konuda red almışsınız zaten.

şimdi yeniden başvursak,çünkü redden sonra durum değişti protez kapak %40 oran alır diyor cetvelde, kaç gün tamamlamamız gerekir engelli emekli olabilirmi?

öncelikle ilginiz için teşekkürler,
işe girmeden önce aldığımız raporumuz yok , primimizi 3600 e tamamlasak engelli olarak emekli olabilirmiyiz.

Evet, prim gün sayısını tamamlayarak erken emekli olabilirsiniz. Ancak 3600 gün olup olmadığını listeden kontrol etmelisiniz. Kurumlara ve özür oranına göre değişiyor.

Malülen emeklilik oldukça zordur.

Erken emeklilik için ne zaman rapor aldığınızın önemi yok. Malülen emeklilikte iş girdiğiniz tarihteki engel oranı dikkate alınıyor. Erken emeklilikte mevcut durumunuz.

evet malulen emeklilik için yeterli oran alamayacağız herhalde,ancak şunu anlayamadım,işe (1990) girişten sonra %40 oran alırsak özürlü engelli
sınıfına girermiyiz ? yasa 2008 de çıkmış 1990 giriş olduğu için 3600 günle yaş beklemeden olurmuyuz acaba? kurumumuz eski adıyla ssk

engelli raporu %40 almak için işe nereden başlamamız gerekli acaba?

Raporu ne zaman alırsanız alın... % 40 ve üstü aldığınız anda engelli statüsüne girersiniz.

Bu raporu Sağlık Bakanlığının tespit ettiği "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" vermeye yetkili herhangi bir hastaneden talep edebilirsiniz. Neredeyse tüm üniversite hastaneleri, bölge hastaneleri ve ihtisas hastaneleri bu yetkiye sahiptir. Tabi en kolay eşinizin ameliyat olduğu hastaneden alabilirsiniz. Ne de olsa orada dosyası vardır.

Şu linkde hastanelerin listesi var. Tekirdağ'da 3 hastane görünüyor. Ama mecbur değilsiniz. Listedeki herhangi birinden alabilirsiniz.

Engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneler - Memurlar.Net

Malulen emeklilik ile vergi indirim hakkı kazanıp emekli olmak apayrı şeylerdir.
Eşiniz şuan çalışıyor mu ? Çalışıyor ise vergi indirim hakkı alıp erken emekli olabilir bakınız tablo size gerekli bilgiyi verecektir.

2008_oncesi.PNG

İlker bey merhaba,
eşim şu an çalışmıyor,kalp ameliyatı olalı 2 ay oldu,1990 girişli 2012 gün primimiz var ,bir çocuğumuz var bunu borçlanıp 3600 güne geri kalanı aylık olarak ödemek istiyorum,%40 oranı alabilmek için önce defterdarlıktan talep dilekçesimi almam gerekiyor?
yoksa çalışmadığı için, direkt bu raporu vermeye yetkili kurumlara, kendimiz müracaat edebilirmiyiz.

Vergi indirim başvurusu için başvuru esnasında çalışıyor olmak şart maalesef (Başvuru yaptıktan birkaç gün sonra işten ayrılabilirsiniz)

Not: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden kendi başvurunuzla da rapor alabilirsiniz. Raporu aldıktan sonra diğer evraklarla birlikte defterdarlığa gidersiniz. Ama bu tür kişisel başvurularda hastane rapor için öcret talep edebiliyor.

Bülent bey merhaba,
kalp kapak protezi için %40 alabiliriz yanlış bakmadıysam öylemi?
birde primlerimiz yetmiyor şimdi almam ile primlerimi doldurunca almam arasında ne gibi aksaklıklar öngörürsünüz fark edermi?

Vergi indirim hakkı ile erken Yaşlılık emekliliğine başvurmadan önce defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde edin de, iseter bugün olsun isterr başvurudan bir gün önce; fark etmez.

kapak protezi için sakatlık oranı cetveli'nw göre hangi oranda işgücü kaybı verildiğini bilmiyorum

% 40'ı nerede gördünüz bilmiyorum. Ancak, kapak hastalıklarında (sayfa 35*) kapak takılmasına değil, kapak takıldıktan sonraki kalp fonksiyonlarına bakarak oran veriliyor. Bu oran da % 10-30-50-100 arasında değişiyor. Örneğin eşinizin EF değeri 30-60 arasındaysa doğrudan % 50 oran alabilirsiniz. Ama EF değeri %60 üstündeyse ancak % 30 alabilirsiniz.

* sakatlık oranı cetveli

bir sitede şu şekilde yazıyordu kafam karıştı iyice,

Mevzuat Listesi

ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 6/2/1998 No: 98/10746
Dayandığı Kanunun Tarihi : 31/12/1960 No: 193
1/7/1976 No: 2022
7/5/1987 No: 3359
13/12/1983 No: 181 KHK
Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 18/3/1998 No: 23290
Yayımlandığı Düsturun Tertibi : 5 Cildi: 37 S.:

Özür durumuna göre
çalışma gücü kaybı
oranı %
-----------------
B- Kalp kapağı protezi 40
C- Kalıcı pacemaker (kardiak efor kapasitesine göre)
a- Hafif (1,2) 40
b- Ağır (3,4) 70
D- Koroner revaskülarizasyonu
a- Hafif (1,2) 40
b- Ağır (3,4) 70
E- Eforu kısıtlayan perikardioektomi 40
Geçirilmiş stabil miyokart infarktüsü

hani (2013 te) kolaylaştırdık diyorlardı daha zorlaşmış bu raporları almak ,iki defa açık kalp ameliyatı ve değişen kapaktan sonra yine eforamı bakacaklar,
birde hangi kapağın değiştiği önemlimi acaba?

Mehmet bey, efor değil, ejeksiyon fraksiyonu bu..

EKO ile bakılacak. Eşinizin zaten dosyasında bu değerler vardır.

ameliyat sonrası ekoda
LV EF %71
hafif mitral yetersizlik,hafif triküspit yetersizlik saptandı bilgileri var .
pulmoner gradient 20,57
pulmoner hipertansiyo :48
%40 için yeterli değil galiba

Ameliyat sonrası EF % 71? Hakikaten çok iyi imiş...

Şansınızı denemekten zarar gelmez. Siz heyete başvurun, bakarsınız, 10 oradan, 5 buradan belli olmaz.

bende şaşırdım,ameliyattan önce EF % 60-65 arası ekolarımız var, birde opere edilen kapak bu ölçümün olduğu yerde değil biliyorum ,bende şaşırdım,ameliyattan önce EF `-65 arası ekolarımız var, birde opere edilen kapak bu ölçümün olduğu yerde değil biliyorum ,

Bülent bey merhaba,
Bir şey daha sormak istiyorum son ameliyatımızda kapak ücreti+ikinci ameliyat farkı adı altında hasaneye ücret ödedim,?(özel hastane)
fakat fatura vs. vermediler.bunun geri alınması gibi bir durum olabilirmi

Üst Alt