Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim Koah hastası. 89 SSK başlangıcı, 13 yıl Bağkur ile emeklilik şartları nelerdir?

saniye0101

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim eşimkalp kapak ameliyatı oldu ameliyatan sonra ileriderecede astım kua hastası olduğu ortaya çıktı eşim şuanda çok zor çalışıyor 1997yılından beri 13yıl üç ay isteğe bağlı bağkur ödemişliğimiz var 1989 skk girişi var 200 gün ödenmiş şu an şöför olarak çalışıyor 5 aydır da sigortası yatıyor eşim emekli olmak istiyor vergi indirimi alsak daha iyi olurmu malülen çok düşük bağlarlar diyorlar skk erken emekli olamaz dedi anca malülen olur dedi rapor için biz hastaneye baş vurduk aslında skk gönderiyormuş heralde yardımcı olursanız sevinirim eşim 39 yaşında

Malulen emeklilik ile vergi ind. hakkı ile erken emeklilik arasında maaş bakımından hiç bir fark yok sadece malulen emekli olan tekrar çalışamaz ama erken emekli olan tekrar çalışa bilir..
Sgk ya malulen emekli olmak için müracaat edin yetkili hastaneye sevk alın % 60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olabilirsiniz.
2. seçenek ise vergi ind. hakkı kazanıp erken emekli olmak bunun için ise çalıştığı iş yerinden çalıştığına dair belge alarak Maliyeye vergi ind. için müracaat etmek olacak.Ama ssk şartları ile emekli olmak istiyor iseniz ssk ya olan 5 ay prim ödemenizi 3,5 yıla tamamlamanız gerekli..

ilker bey çok teşekür ederim peki hastaneden aldığımız özürlü raporu ile erken emeklik hakı kazanabilirmiyiz bağkurda öyle bir ysa varmı çünkü eşim üç sene daha ödemesi gerekiyormuş şu an çok zor çalışıyor iki gün çalışsa üçüncü gün çalışamıyor bu şartlarda ödememiz çok zor ben bu siteyi takip ediyorum bir yasadan bahsediyorsunuz 5510 yasa yanlış yazmadıysam eğer sgk vergi indirimi alırsın dedi bana ama onunla emekli olamasın dedi ben onun için özürlü raporu ile bağkuramı gitmem gerek şu an sgk olduğumuz için bu bilgileri onlar verdi yoksa her iki durumdada bağkurdan emekli olucaz çünkü en çok pirim ordan gözüküyo bu kadar uğraşmaya değermi bilmiyorum yoksa malülenmi olsa yardımcı olduğunuz için çok teşekür ederim

Bağ-kur dan emekli olmada vergi ind. hakkına gerek yoktur.
O zaman izlemeniz gereken yok şu olacak bağkura 5510 sayılı yasadan faydalanara emekli olma talebinde bulunacaksınız kurum sizi yetkili hastaneye sevk edecek ve bu hakkı kazanır iseniz emekli olacaksınız..
Şimdi şu alttaki dilekçeyi hazırlayıp bağkur a verin..

.................. 'na
......................

.../.../...... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır.
5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir; 5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair sgk Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.sgk.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.sgk.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim.

ilker bey bu yasa malülenden dahamı iyi benim çok fazla bilgim yok ama raporda istiyorlarmı aceba sorun çıkarırlarmı yarın sgkk gidecektim en son çare malülen emeklilik için kurumda çok fazla bilgi vermiyorlarr kime sorsam ters cevep aldım sgk da . bu yazdığınız dilekçeyle bağkurmu sevk ediyor hastaneye yoksa biz raporda götürüyormuyuz çok teşekürler bilgileriniz için yarın gidicem siz hangisine yönlendirirseniz hangisi daha iyi derseniz ona gidicem yardım ederseniz çok sevinirim teşekürler

cevabınızı bekliyorum

ilker bey malülende çok düşük bağlıyorlarmış 540 tl aceba doğrumu bilginiz varmı
onun için gitmedim bağkura bu gün

teşekürler

napıcamı şaşırmış durumdayım herkes birşeyler söyledi askerlik borçlanması diye bişey varmı yada şöyle soruym bundan eşim faydalanabilirmi 1972 doğumlu 1989 sgk girişi 260 gün sigoorta sgk memur olmaz dedi ama kusura bakmayın çok soru soruyorum ama yanlış bir şey de yapmak istemiyorum

Saniye0101,
Eşinizin askerlik borçlanması yapmasına gerek yok maaşın az olduğunuz düşünüyor iseniz eşiniz ssk lı olarak çalışmaya devam etsin ve bu arada vergi ind. hakkı kazanır ise ssk dan emekli olsun ssk emekli maaşı bağ-kur a göre daha yüksektir.

ilker bey teşekürler peki vergi indirim hakı elde etsek bile gene ssk üç yıl mı ister burda cevaplarıma yanıt buluyorum sizin ve bu siteyi kuranların sayesinde

herkese çok teşekür elerinize sağlık

Saniye0101,
Eşiniz ssk ya geceli 5 ay olmuş 38 ay daha ssk lı olarak prim ödemsi gerekli ssk şartları ile emekli olsun..

Önemli bir ayrıntı: Malulen emeklilik söz konusu olduğunda en son sigorta primi hangi statüde yatmış ise, artık o statüde malulen emekli olunuyor. Son prim 4a statüsünde olursa, o statüde malulen emekli olunur ve emekli maaşı bu sayede düşük bağlanmaz.

bülent bey teşekkürler ama 4a statusu ne demek bilgilendirirseniz sevinirim . iyi çalışmalar

4/a eski adı ile ssk çalışanı demek,
Bu ayrıntı gözümden kaçmış saniye hanım ssk ya malulen emekli olmak için müracaat edin ssklı olarak malulen emekli olur iseniz maaşınız düşük olmaz.

ilginize teşekürler bülent beyede sizede iyi çalışmalar bayramdan sonra müracat edecem artık ne olursa herkese iyi bayramlar arkadaşlar

ilker bey bu gün sgk ya malülen emeklilik için başvurdum ordaki görevli yüzde atmış tek hastalıktan alırsanız ancak ozaman kabul ederler dedi ama siz genede başvurun dedi birde eğer red edilirse naparım diye sordum itiraz edersiniz dedi sizin yazdığınız dilekçeden bahsetim öyle bir emeklilik yok dedi bana bir kitapçıktan ona benzer bir yazı gösterdi diyorki 55 yaş üstü erken yaşlılık emekliliği var dedi aynı şey deyil heralde neyse hastaneye sevk etiler çok umutlu deyilim ama yarın rapor için gidicez

Verdiğimiz dilekçe bağ-kur da geçerli ssk da kullanamazsınız...
Siz müracaatınızı yapın düşük gelir ise itiraz edersiniz..

emeklilik

merhaba oturan boğa ben daha öncede yazmıştım size eşimle ilgili eşim 14 yaşında aurt damar değişmiş 38 yaşına kadar çok iyidi daha sonra iki kalp kapağı değişti iyi olacak dediler ama daha kötüye gitti astım kuah olduğu ortaya çıktı ama bir türlü düzelemedi
malülen emeklikle ilgili burdaki arkadaşlar beni yönlendirmişti çok teşekür ediyorum ama ne yaptıysam olmadı bütünün kapılar yüzümüze kapandı
sgk hastaneye yolladı ama ankaradan döndü ret kararı ve eşiniz vücut sağlığının yüzde altmış kaybetmemiştir diye bir yazı geldi

ben anlamıyorum eşim bir katı bile zor çıkıyor nasıl çalışabilir diye karar veriyorlar şikayet etmediğim yer kalmadı sanırım itiraz da bulunduk o da ret geldi yüksek sağlık kurulundan
14 yıl bağkur ve 1yıl beş ay sgk birimimiz var ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız eşim iki ay önce kalp kırizi geçirdi ve bu duruma çok üzülüyor ne yababiliriz bilmiyorum .

Malulen değil de erkan Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvuru yapmayı denediniz mi?

bagkur.PNG

vergi indirimindenmi bahsediyorsunuz aceba
ben anlayamadım tam olarak sgk erken yaşlılık emekliliği diye bir şey yok demişlerdi

5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için bağkur'a başvurun. % 40 ve üzeri rapor erken emekli olmak için yeterlidir. Emeklilik süresi yukarıda alıntıladığım tabloya göre belirlenir.

bülent bey eşim de nefes darlığı artığı için nevşehir re gitti oranın havası daha temiz ve eşime biraz iyi geldi ve biz şunu düşünüyoruz nasıl olur bilmiyoruz ama nevşehirdeki sgk hastaneye sevk alıp tekrar ordan deneyelim diyoruz malülen emeklilik için.

Hayır hayır, hemen dediğim bağlamda dilekçe verin, yeniden rapor vs. ile uğraşmadan başvurunuzu kabul edip erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanızı sağlayacaklardır.

Üst Alt