Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim öğretmen. 18 yaşından küçük % 70 raporlu kızım için 2022 maaşı alabilir miyiz?

selamunaleyk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
18 yaş altı, % 70 hafif zihinsel engelli, down sendromlu bir kız annesiyim. eşim öğretmen, ben ise ev hanımıyım. eşim ve çocuklarımla birlikte eşimin evinde oturuyorum. benim şahsi hiç bir gelirim yok, fakat eşimin maaşı var.
şimdi ilgililere soruyorum. ben downlu kızımın annesi olarak özürlü yakını maaşı alabilir miyim?

gelir kriterleri ve eşiniz sgk sından yararlandıgı için kızınıza engeli aylıgı baglanmaz

teşekkürler

ben kızıma engelli maaşı bağlanmasını sormuyorum. annesi olarak ben, engelli yakını maaşı alabilir miyim?

Özürlü yakını ve 18 yaş altı dediğiniz için 2022 olarak algılanmış,
Kızınızın raporunda 'ağır özürlü' ibaresi varsa ve hanede kişi başına düşen gelir 486,85 TL'yi geçmiyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvurunuzu yapın.
Gerisi eve gelecek heyetin insiyatifinde, çocuğunuzun bakıma muhtaç olduğu yönünde olumlu görüş bildirirse bağlanır.

Bu gibi denetlemeleri bakanlıklar bazında olmasa da, büyükşehir bazında bende yürüttüm. Belli kriterler dışında eve tespit için giden memurun insiyatifine çok bağlı bir durum. Görevli Memur gerçek bir uzman ise çoğu zaman klişeleşmiş ayrıntılara takılmaz, çünkü sosyal tespit konusunda uzmanlaştığı için, soruşturma açılmış olsa bile savunmasını rahatlıkla yapabilecek durumdadır.

bazarov
Arkadaşım bahsi geçen konuda yeterli cevabı vermişsin zaten
Belli kriterler dışında eve tespit için giden memurun insiyatifine çok bağlı bir durum.
Bu ne demektir?
İster bağlarım istemssem bağlamam azcık mantık yürütürsek hangi düşüncedeki insanın elinde olduğumuz belli bile değil hadi ekliyeyim pardon siz kim oluyorda bir insanın yaşamını sonuçsuz olarak değiştirebilecek güce sahip olabiiliyorsunuz aldığınız maaşı kim veriyor düşündünüzmü?
Saygılar.

cevap veren arkadaşlara teşekkürler. Öyle anlaşılıyor ki kızımın raporunda Hafif özürlü %70 yazdığı için engelli yakını maaşı alamayacağım????

Üst Alt