Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim sigortalı oğlumun üzerine görünürse maaşım kesilir mi?

diyarbaba01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum var yardımcı olur musunuz ben yüzde 70 engelliyim 3aylik alıyorum eşim ozel hastahanede ameliyat olacak benim oglum sigortalı çalışıyor yanlız bizim yanımızda ikamet edmiyor oğlum annesini kendi uzerine sigortasını gösterse benim maaşım kesilirmi.

diyarbaba01 hanede kaç kişisiniz? senin aldığın 2022 engelli aylığından başka gelir var mı? hanede sadece senin aldığın 2022 engelli aylığı mı var? diğerlerinin geliri, malı mülkü var mı?

Ablacığım evde 4 kişi yaşıyoruz sigortalı oğlum bizden ayrı yaşıyor ikameti ayrı onunda bir arabası var evdeki diğer oğlum ise 4 .5 aydır onunda sigortasida yatmiyor resmi olarak maş girmiyor

Ablacığım benim maaşımdan başka eve para girmiyor ablacığım sigortalı oğlum bizden ayrı ikameti yanımda değil annesi onun uzerinden sigortali olursa benim maaşım kesilirmi

diyarbaba01 eşin oğlunun sigortasından yararlanırsa 2022 aylığı bu sebeple kesilmez ablası. yalnız evdeki oğlun sigortasız çalışıyormuş. sigortalı sigortasız, resmi ya da gayri resmi fark etmez haneye giren her gelir hane gelirine eklenir. o yüzden bunu da bil. yapılacak ilk sosyal incelemede evdeki oğlunun geliri de hesaba katılır. senin aldığın 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilmez. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi (bu miktar 2017 yılı için geçerlidir, 2018 yılı için yeniden belirlenecektir) geçmezse 2022 aylığı devam eder.

özetle, sosyal inceleme yapılıncaya kadar sorun yok, sosyal inceleme yapıldıgında da hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmediği sürece sorun yok.

Üst Alt