Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim sözleşmeli memur olursa engelli memur olduğumdan tayinini yanıma aldırabilir mi?

MERSAULT

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2 senedir SGK da engelli memurum. İstanbul da yaşıyoruz. Eşim diyetisyen ve sözleşmeli olarak Doğuya atanma ihtimali söz konusu oldu.
Acaba atanırsa 1 seneyi beklemeden engellilik durumumdan dolayı yanıma yani eşinin yanına tayin ederler mi ?
@OturanBoğa

Engellilerin 1 defaya mahsus, istediği yere gidebilme ( tayin - görevlendirme ) şansı var.
Bir dilekçene bakar.
Çalıştığın kuruma yaz dilekçeni ( ailevi nedenlerden dolayı diye yazarsanız ) ve 1 aya kadar Bakanlık, Kurumuna sana tebligat etmesi için OLUR ile dönüş yapar.

:) o hak iptal edildi. Bir defaya mahsus diye bir şey yok artık.

Evli olduğunuzu belirtiniz; tayini büyük ihtimal ile evlilik durumun göre yapılır ancak ancak ancak yine ki ancak küçük ihtimal buna rağmen doğuya atanırsa ki sözleşmeli personel olduğu için sizin oraya tayininiz olur ama İstanbul'a değil.

eşiniz engelli statüde olmadığı için demiyorum sözleşmeli olduğu için diyorum:

Mr.No o hak hala devam etmekte, nasıl iptal edildi ? engelilerin 1 defaya mahsus istediği yere atama, milli eğitim bakanlığında halen yapılmakta

muzy1

Polemik yapmayacağım. Sadece bilgin olsun istedim. Anayasa mahkemesince red edildi. gerekçe bir defa olmaz.
MEB. deki konu bir defaya mahsus amaçlı değil. Kaldı ki zaten bir defa mahsus olmaz. Defalarca olur. Memursunuz sonuçta; ayin hakkınız zaten var. Bunla ilgili yönetmelik biraz değişik.

Gerekçe bir defaya mahsus kısıtlaması olmaz: 21.11.2015 tarihinde durduruldu. Ancak normal tayin olabilir dilekçeye rapor ibraz edilince:e

Son düzenleme:
[FONT=wf_segoe-ui_normal][SIZE=2]senin bahsettiğin eğer buysa;

Danıştay 16. daire Esas no: 2015/10808
[FONT='inherit']"İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda [/FONT]en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.

[FONT='inherit']Açılan bir davada, Danıştay tarafından, yukarıda yer verilen maddede altı çizili olarak gösterilen 4 ibarenin yürütmesinin durdurulması istenmiştir.

[/FONT]
[FONT='inherit']''Danıştay, engelli memura tanına nakil hakkının bir defa ile sınırlayan hükmün yürürlüğünü durdurdu.''

kaynak;
[/FONT]
[/SIZE][FONT='inherit'][SIZE=2]
www.memurlar.net/haber550339/

yani durdurulan 1 defalık hak... demektir ki birden fazla tayin hakkı bile istenebilir
[/SIZE]
[/FONT]
[/FONT]

kardeşim eşin sözleşmeliymiş 4/c mi 4/b mi nedir durumu?

Geçen aylarda görevde yükselme sınavını kazanıp başka il çıktı ve engelli raporumla dilekçe yazdım ve hakkımı şahsen kullandım :) @Mr.No .
muzy1
Evet, MEB de kullandım ben. :)

Abi hepinize teşekkür ederim lakin biraz daha dikkatli okursanız sanki daha iyi olacak:) Engelli olan benim ve tayin hakkımı biliyorum ama ben gitmeK değil eşimi getirmek istiyorum.

[FONT=Verdana]ve ayrıca henüz atanmadı, atanma ihtimali var.[/FONT]

MERSAULT

Hayır. Öyle bir ihtimal yok. Öncelikle bakıma muhtaç olmalısınız. Bakıma muhtaç olduğunuza dair raporunuz olmalı. Engelli raporunuz olabilir ama bu bakıma muhtaç olduğunuzu göstermez. Eşiniz sizi mazerete göstererek tayin talep ettiğinde bakıma muhtaç olduğunuza dair ondan raporunuzu isteyecekler. Raporunuzda engelli ama bakıma muhtaç olmadığınız anlaşılınca talebi doğal olarak reddeceklerdir.

Evet benzer durum başıma geldi agir eşim yanıma gelemedi engellilik ve bakıma muhtaç olduğunun belgelenmesi lazım dediler ben eşime tabi olduğumdan eş durumundan eşimin olduğu ile geldim.

Ben kimya ögretmeniyim %42 engelim var esim askeri personel bu sene icinde atansam yaza tayin isteyebiliyormuyum.(esimin yaza mecburi tayini cikacak)cevabiniz icin simdiden tesekkurler

Yani adayligim kalkmadan es durumundan tayin isteyebilirmiyim

Üst Alt