Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim SSK'lı çalışıyor. 2022 aylığı alabilir miyim?

bilirbetul

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba kalem abla yaşım 27 4 yıldır kas hastsiym engelli maasi alabilmem mümkün mu? eşim ssk li çalışan evde 4 kışiyiz. rapor kas hast icn en düşük %40 mis yeterli mi daha almadım raporu kesin maaş alabilir miyim önce size sorayim dedim
Eşim 2200 aliyo ssk li
4 kişi yasiyo evde ev kira 800 TL
Cocuklar in biri anaokulu na gidiyo biri 1.5 yaşında

bilirbetul
geçmiş olsun.ebm de rapor %40 değil enaz %50 ve üzeri olması gerekıyor.bende kas hastasıyım ve size %40 dan yüksek 50 yi rahat geçen rapor verırler ve ebm maaşını alırsınız.
evın kıra olamsı önemlı degıl bı anlam ifade etmez o sadece 2022 maasında fayda saglıyo.

Ağır engelli değilseniz yani rapor kaç olursa olsun evde bakım maaşı alamazsınız raporda ağır engel ibaresi evet olması lazım ayrıca 2022 maaşı alman imkansız ssk olduğu sürece

bilirbetul
Raporu ağır engelli olarak vereceklerini sanmıyorum. O yüzden evde bakım aylığı değil ama 2022 engelli aylığı alabilirsiniz diye düşünüyorum. Onun için de en az %40 olması yeterli.

bilirbetul

eşinin sigortalı çalışan olması senin 2022 aylığı almana engel değil.
2022 engelli aylığı için % 40 ve üstü engelli sağlık raporu gerekir.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 609,67 TL altında çıkarsa sana 2022 engelli aylığı baglanır.
% 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunla birlikte 2022 aylığı için vakfa (SYDV) başvurabilirsin.

Abla peki Ssk olsa kesilmiyor diyorsun bana neden olmaz dedin ??

Rukenamin
sen 18 yaş altı çocuğundan dolayı engelli yakını aylığı almıyor musun ablası? 18 yaş altı engelli yakını aylığında anne ve/veya babanın kesinlikle sigortalı çalışan olmaması şarttır. biri bile sigortalı olsun engelli yakını aylığı başvurusu alınmaz, hane gelirine bile bakılmaz.

senin hikayen buradaki hikayeden farklı yani.

buradaki hikayede eşi sigortalı. ve busigortalı olmayan eş 2022 aylığına başvuracak. bu eşin kendi sigortası yoksa 2022 aylığı başvurusu alınır. hane geliri de uygunsa aylık baglanır. hane geliri uygun değilse aylık bağlanmaz.

UYARI! sigortalı çalışan,istege baglı prim ödeyen, sgk'dan bir aylık veya gelir hakkı olan vs gibi SGK kaydı olanların 2022 aylığı başvurusu alınmaz, hane gelirine bile bakılmaksızn talep reddedilir.

Engelli maaşını sordum evde bakım ücreti değil çok teşekkür ederim Kalem abla

Üst Alt