Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim trafik kazası geçirdi ve C seviyesinden omuriliği yaralandı..?

birsn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ...

06.08.2014 tarihinde eşim trafik kazası geçirdi ve omurilik felçi teşhişi konuldu . boyunda aşağı felç bir tek omuzlar oynuyor . 76 gün yoğum bakımda yattı ventile makinasına bağlı. kazadan 1 ay sonra ameliyat ola bildi. ciğerler ezikti . C3 çiviler ile tutturuldu . C4 , C5 platin var bildiğim kadarıyla kesiik yok ezik çok . doktor şah damarı dan başka birşey kalmadığını söyledi . 1 ay serviste yattık ve kriz geçirdi kalbi durdu kısa bir süreliğine bilinci gitti . 12 gün yoğum bakımda yattı yogum bakıma girdiğimde ilk defa bedeninin titrediğini gördüm . 2 - 3 gün sonra girdiğimde el baş parmağının hareket ettiğini farkettim . ellerinde , bedeninde , ayaklarında kasılmalar var bilinçsiz bir şekilde şimdi 1 hafta oldu evdeyiz . bu durumla ilgili bana bilgi vere bilir misiniz .... önerdiğiniz birşeyler var mı ??

Çok geçmiş olsun
Allah allah şifalar versin...

ALLAH yardımcınız olsun. çok geçmiş olsun. fizik tedavi öneriyolar diye biliyorum ama zaten bilen arkdaşlar yardımcı olacaklardır.

Öncelikle geçmiş olsun titremeler kasılma başlangıcı olabilir iyiye işaret olduğunu düşünüyorum tabi çok fazla değilse bian önce bilinçli profesyonellerce fizik tedaviye bAşlamanızı tavsiye edebilirim allah yardımcınız olsun.

Gecmis olsun, yatak basi yarasi olmamasi icin havali yatak , mesane ile ilgili enfeksiyonlar olabilir, en onemlisi hastanin durumuna gore fizik tedavi.omurilikte kesi yoksa ilk 8 ayda buyuk iyilesme gorunur.dedigim gibi fizik tedavi sart yatar hastalarda kaslar gevser ve erime gozlemlenir .kolay bir durum degil hem esiniz hemde aileniz icin , allah yardimciniz olsun iyi doktorlarla karsilastirsin.

Oncelikle geçmiş olsun yatak yarası için biraz dikkat edin ayrıca eve Fizyoterapist yada kendiniz egzersiz hareketleri yapın bu arada en uygun fizik tedavi merkezi için yatis talebinde bulunun. Şimdi lik böyle başlayın rehabilitasyon Merkezi size iyi olacak tir ayrıca hukuki haklarinizi da araştırın örneğin kaza ile ilgili tazminat haklariniz için tekrardan geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun. Zor bir durum. Sabırlar diliyorum.

Şu anda yatarken yara olmaması için havalı yatak vb. bir çözüm üretilmesi,
Tekerlekli sandalyeye geçişin sağlanması açısından bol bol dik oturma egzersizi yapılması
Sandalyeye otururken yara olmaması açısından havalı minder kullanılması
Sabit sondanın 2-3 haftada bir değiştirilmesi
Genel sağlık durumu için sağlıklı beslenme, bol su içme gibi konulara dikkat edilmesi
Moral açısından yatakta banyo/temizlik sağlanması.
Refakatçi sağlığı açısından hasta taşıma lift kullanılması
Yatarken günde en azından bir kere eklemleri açma /kapama egzersizleri yapılması (bu arada fizik tedavi için bir hastaneye yatış ayarlanması)

lazım.

sagolun önerılerınız ıcın yatak yaramız var yogunbakımda oldu.havalı yatak aldık.bildıgım kadarıyla oturtamıyoruz ventıle makınesı var dıye.daha hıc fızık almadık kendımz eklemlerını calıstırıyoruz.makıneden kurtulunca fızık alcagımız soylendı bazı doktorlara gore makıneden kurtulamayacak.konular hakkında bılgım yok yapilması gereken varsa aydınlatırsanız sevınırım

tesekkur ederım ınsallah soyledıgınız gıbı olur gencligıne guvenıyoruz

Allah şifalar versin. Allah ellerinden ayaklarından destek versin inş. inş. iyi olur.

Üst Alt