Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimden ayrıldım. Oğlumun velayeti bende. 2022 maaşını ben alabilir miyim?

müzeyyen_yusuf

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
berabalar benıde bıgılendırırsenız sevınırım eşımden ayrıldım oglumun 2022 aylıgını uzerıme almam ıcın neyapmalıyım bır cok yere gıtdım olomlu degıl bırde oglumun velayetı bende onunla alabılırmıyım teşekkurler

Anladığım kadarıyla oğlunuz 18 yaşından küçük. 18 yaşından küçükse 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylıgı için siz almıyorsanız bu durumda babası başvurmuştur ve babası alıyordur. Önce bu dediklerimin doğruluğunu teyit eder misiniz? Acaba doğru anlamış mıyım dediklerinizi?

ben sıteye nerdeyse gıremıyorum oglum agır engelı aylıgını babası alıyor velayetı bende vekelatneme vermesını istedım kabul etmedı

Çocuğunuz 18 yaşın altındaysa babası onun adına 2022 engelli aylıgına başvurmuştur. Babası olarak 2022 engelli yakını aylığı ona baglanmıştır. Bu durumda o aylık size baglanamaz.
ancak babanın aldığı 2022 engelli aylıgı kesilirse ve siz başvurursanız size baglanır aksi takdirde mümkün değil. Tabi bu durum da başka bir yolla aşılabilir.

Size yardımcı olmamı istiyorsanız öncelikle şu soruları mı cevaplayınız.
çocugunuz 18 yaşın altında mı? kaç yaşında?
Size mahkeme tarafından nafaka baglandı mı?
Çocuğa nafaka baglandı mı?
Çalışıyor musunuz? Geliriniz var mı?
Baba çalışıyor mu geliri var mı?

Müzeyyen, çocugun 18 yaş altındaysa bu 2022 aylıgını sana baglatmanın yolu var. Ama şartların tutuyor mu bilmem lazım. sorularımı cevaplar mısın lütfen?
nafaka alıyor musun? gelir durumun nasıl? sigorta vs ayrıca var mı?

Üst Alt