Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimden dolayı 2022 maaşımı kestiler. Mahkeme sürecindeyiz. Ne yapabilirim?

akkushimmet01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben Cenne AKKUŞ % 45 derecede ortopedik engelliyim. Eşim de % 60 derecede ortopedik engelli

eşimin ortapedik engelli olması sebebiyle ölmüş babasından kalan yetim maaşı 300 tl almaktadır ve skk asındanda faydalanıyor
ben skk sından faydalanmıyorum yeşilkart kullanıyorum

eşim babasından dolayı ssk lı ve 300 tl maaş aldıgı için 2011 in 3 üncü ayında 3 aylık almış oldugum engelli maaşımı kestiler geriye dönük 6 bin 150 lira civarında geriye dönük bana borç çıkarttılar
ben bu parayı ödiyemem 3 çocugum okulda okumakta eşim de engelli dedigim halde beni 6 bin 150 tl için mahkemeye verdiler
bilir kişi raporları gelir durumumun açlık sınırının altında olması sebebiyle mahkemeyi ben kazandım
2013 ün 12 inci ayında 3 aylık maaşım yeniden baglandı
fakat devletin avukatının itiraz etmesi sebebiyle karar temize gitti temiz kararı bozmuş!

yeni çıkan engelliler yasasına göre yeniden mahkeme olmasına kara vermiş şuanda benim ne yapmam lazım bana bir bilgi verirseniz sevinirim.

saygılarımla

öncelikle borç için şunu söyleyim:) 11 Eylül 2014 tarihinden önceki 2022 aylığından dolayı olan tüm borçlara af geldi. Dolayısıyla mahkemelik işiniz yok aslında artık:) çünkü o borçlardan 2022 sayılı Kanun gereği vazgeçildi:) http://www.engelliler.biz/forum/202...d-yersiz-odemeye-af-geldi-mi.html#post1529625

2022 aylığı alıyor musunuz şu an? almıyorsanız şu sorularımı cevaplar mısınız?
1. hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?
2. hanede tüm kişilerin aylık gelirleri ne kadar?

2022 almaktayım evde 5 kişi yaşıyoruz 3 çocum engelli eşim çocuklarım okulagidiyor eşim 300 tele ben300 tele ve eşime baktım için 700 tele bakıcı maşım varşuanda toplam1300 civarında

tamam. gelirinizde sorun yok. 2022 almaya devam edersiniz.
yalnız eşiniz babasından yetim aylığı.alıyormuş. çocuklarınız 18 yaşından küçük mü? engelli yakını aylığı annenin ustunde değil di mi?

borç olayına gelince. tumden kurtuldunuz. Kanun gereği borçtan vazgeçildi.borcunuz yok artık yani:)

kişi başına düşen gelir hesaplanırken bakım aylığıda dahil ediliyomu..şöyle söylim 24 yaşıdayım asgari ücretle çalışıyorum babam 2022 alıyo annem bakım maaşı alıyo kardeşim başka bi şehirde okuyo oda 330 tl burs alıyo.bu şartlarda bakım aylığı ne olur ? teşekkürler.5 kişiyiz

Himmet Bey,
18 yaş altı çocuklar adına engelli yakını aylıgı alan kişinin SGK'dan bir gelir almaması gerekir. çocuklar adına engelli yakını aylıgını eşiniz almıyor değil mi?

ramazanucan,
2022 aylıklarında gelir hesabına evde bakım aylıgı da dahil edilir. dolayısıyla sizin aldıgınız asgari ücret, evde bakım aylığı ve burs gelire dahil edilir. hanede 5 kişi yaşıyormuşsunuz ve bu durumda kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçeceğinden 2022 aylıgı kesilir.

evde bakım aylıgı açısından sorun yok. sadece bildirmediğiniz bir gelir varsa gidip onu en kısa sürede il müdürlüğüne bildirin. bursu bildirdiniz mi ya da sizin asgari ücreti? bildirdiyseniz sorun yok evde bakım aylıgında.

yani 11 eylül 2014 ten sonra 2022 alan v yeni yönetmelikle hane geliri(emekli aylığı dışında başka 1 gelir yokken bile) muhtaçlık sınırını geçenlere de yersiz ödemelerden dolayı ceza kesilmesi kesinlikle yok mu?

Ramazan sen aftan bahsediyorsun. af yersiz ödeme iddiasıyla borcu olanlara geldi.11 Eylül'den once borç çıkartılmış olanların borcu silindi 2022 aylıklarında.
ama senin durumunun afla ilgisi yok. hanede kişi başına düşen aylık gelirin sınırı geçmesinden dolayı borç çıkartılamaz. o yuzden senin bahsettiğin durumda borçluk bir mevzu yok.
sadece sınırı geçerse 2022 aylığı kesilir ama borç çıkartılmaz.

Üst Alt