Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimden kalan aylıktan Türkiye'de yaşamayan üvey kızıma aylık bağlandı!?

Celalshnn.

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Eşim 15.09.2012 tarihinde vefat etti. 01.10.2012 tarihinden beri Ben ve üvey kızıma maaş bağlandı. Fakat üvey kızım Almanya’da evli ve iki çocuk annesi olarak yaşamakta. Türkiye’ye gidip geldiği Yok.kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına mağduriyetimi belirten bir dilekçe yazdım. Cevap olarak üvey kızımın adresini belirten bir belge istediler. Fakat Türkiye nüfus kayıt örneğinde adresi boşta. Bu konuda bana yardımcı olacak kimse var mı? Teşekkürler (NOT:teyzemin durumunu belirten yazıdır.)

Koskoca SGK neden kendi araştırmıyor da
SGK genel müdürlüğünü arayınız

Zorro

SGK araştırmaz kardeşim. Ölen yakınından maaş bağlatmak isterken bile Tc kimlik numarasını sana sorup eksik evrakları en son çalıştığı kurumlardan topla gel diyen memur Almanya da yaşayan kişinin adresini mi bulacak ölme eşeğim ölme

Niye babasından kalan hak sizi rahatsız ediyor?. Klasik üvey annelik içgüdüsü işte.

alakası yok.böyle yorumda bulunup durumu da bilmediğiniz için size anlatma gereği duymuyorum.o yüzden iyi günler size.

şimdi ister almanyada ister vietnamda yaşasın babasından kalan hak bağlanır ne olursa olsun bağlanır çünkü babası
yalnız sadece evli ise bağlanmaz.

nfrysmn

yasemin hanım enteresan da olan bu zaten.üvey kız almanya'da evli ve iki çocuk annesi.bize emeklilik hizmetleri genel müdürlüğüne yazdık. aylıkları biz de saklı denildi.üvey kızın adres istemiyle ilgili belge istendi.fakat şahıs almanya'da olduğu için ulaşamıyoruz.acaba konsoloktan talep edersek belge verirler mi?

Evet kontolosluk yardım eder

Bitmeyenumut

alakası yok.böyle yorumda bulunup durumu da bilmediğiniz için size anlatma gereği duymuyorum.o yüzden iyi günler size.

teyzenizin uvey kizinin evli oldugunu soylediginize gore babasindan maas almsi imkansiz.
calisiyorsa hele hic hak talep edemez. maas teyzenizin olmali.
zaten cok bi fark etmez kizinin hissesi diye biliyorum.cunku tamamini alamaz teyzeniz maasin.

shukufe

ispatı halinde haksız maaşın tamamı kızdan talep edilir. bu işi SGK yapmak zorunda ve Celalshnn sizde 5 yıla geriye dönük maaşı talep edersiniz. belki 10 yıl ama ben yasal olarak 5 yıl diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

shukufe

aynen.durum dediğin gibi üvey öz farketmez vefat edenın evladı oldugu için yetim maaşı olarak alır amma kız çocuk bekarsa alır.
burda üvey kız engellı mı engellı olanlar evlı olsada yetim maaşı alabiliyor.

Mr.No

parayi kiz cekmedikten sonra suclu olmamasi lazim. suc sgk olmali degilmi.

-mka

Sahiden alabiliyor mu % kaç engelli olması gerekiyor

İnşAllah.İyide SGK ya gittim kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına kendin iadeli taahhütlü dilekçe gönder dedi. Bizimle bir ilgisi Yok denildi. Hatta biri bana 170’i ara. Teyzem dilsiz konuşamıyor.biz burdan tc sahibi dışında kimseye bilgi veremiyoruz dendi. Ayrıca telefona çıkan bayan anlayış göstererek yardımcı olmaya çalıştı. Fakat SGK nın dediği şeyi alo 170 deki müşteri temsilcisi de söyledi. Önümüzdeki günlerde bir dilekçe postayla yollıcam. Bakalım ne olucak. Gelişmeleri burdan paylaşıcam.

Yok engelli değil çok şükür yalnız Türkiye'yle bir alakası Yok. Almanya'da yaşamakta
Zorro
Engelli değil

İron
Aynen kardeşim..SGK ya gittim Ankara'yla yazışman lazım dediler.

Konuyu bilmeme gerek yok zaten üvey anne üvey kızının öz babasından maaş almasını istemiyor. Arada düşmanlıkta olsa anlaşmazlıkta olsa mal paylaşımında haksızlıkta olsa başka konular da olsa üvey anne eşinin öz kızının maaş almasını istemiyor. Öz kızı öz tabikide alacak.

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir daha söylüyorum.aralarında herhangi bir husumet yok.üvey kız almanya'da.Türkiye'de sosyal güvenlik kurumu tarafından ölüm aylığı bağlanmış. Almanya'daki üvey kız evli ve iki çocuk annesi.türkiye'deki 250 TL'ye muhtaç değil.burada eksik maaş alan teyzemin tam alabilmesi için uğraşıyoruz.Neden anlamak istemiyorsun. ya da neden konulara önyargılı davranıyorsun. Gerçekten Allah akıl fikir versin sana

teyzeniz o 250 liranin kacta kacini alabilirki. teyzeye bi zarar yok bence. zahmetide cok. bu karisik zamanlarda emegini masrafini kurtarac pekbi sey yok bence. kizada bi zarari yok.maasi cekmiyor. duruversin. belkide o para sgk kurtarir:)

SGK'yı kurtaracağını bilsek hiç bulaşmayız o zaman.:Dmaaş ikiye bölünmüş 250+250 diye.ayrıca Türkiye şartlarında 6 yıllık birikimi oluşmuş ve alabilirsek iyi meblağ çıkar diye düşünüyoruz.

*Eş, 1 yetim : %60 - %30
Şu anda böyle alıyorlar
Eğer yetim maaşı kesilirse
Anne % 80 ayarına çıkmış olur.
Yetim maaşı durdurulması gerekli Evli ise

250 lira değildir
Mesela anne 1000 lira Alıyorsa
Kızda 500 lira alır

Üstad,bizde bunun derdindeyiz.
nasıl bir yol izlememiz gerek.
üvey kıza ulaşamamaktayız.
almanyada yaşadığına dair belgeyi nerden temin edicez.

shukufe
artı 1

SKG değil orada görevli kim varsa silsilesi herkes suçlu..

-mka
Nasıl oluyor? Merakımı mazur gör..

Kızın TC numarası var mı
Konsolosluğa başvurun

T.C Sİ var.alman konsolosluğu ankara da var dimi.Oraya nasıl ulaşabilirim.ya da kendim mi gitmem lazım

Gaziantepde fahri konsolosluk var. size yakın.

amaç iyice öğrendikten sonra Ankara yada İstanbula gitmeniz gerekecek.

insanlarin evli oldugunu kanitlamak ne zormus. biii suru para, ustelik saatlerce bu sicakta konsoloslugun sana ayiracagi vakti bekle.

Celalshnn.

Google den araştırınız konsolosluk telefon numarasını arayınız bilgi verecektir
Buraya da inşallah hayırlı haberler yazarsınız

Üst Alt