Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimi yarım gün çalışıyor gösterirsek evde bakım aylığı almamıza engel olur mu?

mbozbas

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
çok şeyler yazılmış ama bana göre olanını bulamadım veya gözümden kaçtı. aynı soru ve cevaı varsa özür diliyorum. ben de %98 ağır özürlü,ropor süreklidir ibaresi yaıyor.eşim henüz bakım parası almaya başlamadı inşalllah yakında bağlanır.ben çalışırken eşimde çalışıyordu ve ssk lı idi şimdi ssk sını bir işyerinde yarım gün (part time) çalışıyor göstersek.acaba bakıcı parası alabilirmi ? maaş bağlanmasında bir sorun olurmu ?
birde burası değil ama bir sorum daha olacak . benim kaza yaptığım arabam şu an çalışıyor işe devam ediyor. bu arabamın vergi indirimi olurmu(bandrol indirimi)?raporumda vergi indiriminden faydalanır diyordu. olursa nasıl ve nereye başvurmalıyım.aracım mitsubishi L200 ticari araç.
şimdiden tüm arkadaşlara selamlar ve teşekkürler

slm, bende aynı sıkıntıdayım. bana ablam bakıyor bakıcı ücretimi de o alıyor.ssk dan 3 yıl 1 ay prim eksiği kaldı.başka bir yerde çalışıyor gösteremez miyiz.sonuçta çalışmıycak ama çalışıyor görüleceği için de bir şey yapamıyoruz.

Bakıcınız çalışmasa bile sigortalı çalışan görüneceği için alıyor goruneceği maaşını bildirmeniz gerekir. Bu gelirle birlikte kişi başına düşen aylık gelir 380 TL'yi geçmiyorsa gelir açısından sorun olmaz. Aslında alınmayan bir aylığın değerlendiirlmesi saçma ama usulen böyle olması gerekir diye düşünüyorum.
Diğer husus ise çalışıyor görüneceğ için evde özürlüyle kalmıyor diye düşünülebilir. Bu yüzden sosyal hizmetlere bu durumu bildirin. Bakıcının sadece sigortalı çalışıyor gorundugunu ama bakmaya devam ettiğini, sadece çalışıyor görüneceğini söyleyin. En önemli kısmı da burası zaten.
[SIZE=2]Bakım hizmetinin verilmesinde sorun veya yetersizlik olmayacagına ikna etmeniz gerekir. Bakım hizmetinin aksamayacagına ikna olurlarsa sorun olmaz.[/SIZE]
[SIZE=2]mbozbaş, ticari aracınızdan temin ettiğiniz aylık geliri sosyal hizmetlere bildirmeniz gerekir. Eğer bu geliri bildirmediyseniz sonradan bu durum anlaşılırsa hakkınızda yasal işlem yapılır. O yüzden bu geliri bildirmediyseniz en kısa surede ticari aracınızdan elde ettiğiniz aylık geliri sosyal hizmetlere bildirin.[/SIZE]
[SIZE=2]Raporunuzda yazan vergi indirimi araçlarla alakalı değil. Vergi indirimine dair bilgi için bakınız:http://www.engelliler.biz/forum/sak...yararlanabilir-sorularinin-cevabi-burada.html[/SIZE]

Üst Alt