Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin %60 raporu var. Ben hemşireyim, gece nöbetlerinden muaf olma hakkım var mı?

EFodi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eşim Başbakanlık Özürlüler İderesinin vermiş olduğu kimlikle %60 özürlü olarak bir kamu kurumunda çalışıyor. Ben sağlık bakanlığının bir hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum. İdareye nöbetten muaf tutulmam için bir dilekçe yazdım. Dilekçemi eşinin geliri olduğu için bakmakla yükümlü değilsin diyerek reddettiler. Eşim tek başına akşamları kendisine bakmakta sıkıntılar yaşıyor. Ne yapmalıyım. Bilenlerin yardımını rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Bu konuda kanun düzeyinde bir düzenlemeden haberdar değilim. Her yıl sendikalar ve hükümet arasında sözde mutabakat sağlanır bu konuda, ama iş mevzuat yapmaya gelince, kimseden ses çıkmaz (en azından ben bu yönde bir düzenleme bilmiyorum)
2009: http://www.engelliler.biz/forum/cal...luk-bir-saat-izin-konusunda-gorusleriniz.html
2010: http://www.engelliler.biz/forum/eng...kima-muhtac-yakini-olan-memura-nobet-yok.html

Bugünlerde çıkacak olan Torba Yasa dedikleri yasada "Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez" gibi bir madde olacak. Ama yakınlara dair bir düzenleme burada da yok.

Ne var ki konuyu düzenleyen bir genelge mevcut: 2010/2. Bu genelgede "eşinin geliri bulunmaması" gibi bir şart söz konusu değil. Genelgede yer almayan bir şartı da kimse öne süremez. Buna hakları yok.
3 - Kamu çalışanlarının kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireyinin bakıma muhtaç olduğunun ilgili mevzuatına göre alınmış geçerli özürlü sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi kaydıyla bu durumdaki personele; özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak ve personel mesai saatleri dışındaki nöbet görevinden ve gece vardiyasından muaf tutulacaktır.
1- Kişi bakıma muhtaç mı?
2- Kişi "bakmakla yükümlü olduğu birey" mi?

Bu iki kriter varsa, bence gece nöbetinden muaf tutulmalısınız.

Cevap İçin çok teşekkür ederim

kayseride polis memuruyum. eşimde milli eğitimde memur. kayseri devlet hastanesinden yüzde kırk rapor aldı . acaba gece nöbetlerinden muaf mıyım:confused:

Muhammet bey, eşiniz bakıma muhtaç derecede olmadığı için sizin nöbet muafiyetinden yararlanmanız mümkün değil

İyi günler, ben Mersin Silifke doğumluyum ve Silifke'de engelli devlet aday memurum, nişanlım Kayserili ve hemşireli henüz devlete atama olmadı KPSS girmiş olup atama bekliyor şuan. sorum şu engelli memur olduğumdan nişanlım atama çıktığında engelli eşe nedeniyle herhangi bir il e yerleşmeden dilekçe verip Silifke'ye tayin kabul eder mi ve böyle bir şey var mı ya da ne yapabilirim? eş durumu atama ilgili biliyorum ama nişanlım ilk defa atama bir yerlere yerleşmeden Silifke'ye yanıma gelebilir mi? Bilgi için teşekkürler, çalışmalarınıza başarılar ve iyi günler diliyorum.

Öncelikle Nişanlı olarak hiçbir haktan faydalanamaz.Resmi Nikahın olması şart,Resmi nikahınız olduktan sonra Eşiniz işi başladığında Sağlık bakanlığına Sizin raporunuzu gönderip sağlık durumundan tayin talebinde bulunucak Bakanlıktaki heyet raporunuzu inceliycek daha sonra eğer sizin bakıma muhtaç olduğunuzu ve sizin yanınızda olması gerektiğine karar verirlerse eşinizin tayinini İkamet ettiğiniz adrese en yakın sağlık bakanlığına bağlı Kuruma tayini yapılabilir.Ama öncelikle Heyetin kararı önemli karar çıktıktan sonra engelliler için çıkan yönetmenlik genelgelerle taleplerde bulunabilirsiniz.

GoNuL-YaRaSi;

evet resmi nikahı olması şartı biliyorum. tayin için engelli raporum sağlık bakanlığa gönderip belgemizi geçerli olup olmadığını sonucu bekleyeceğiz. anladım bilgi için teşekkürler

Rica ederim.Raporunuzda Bakıma Muhtaçtır yazıyor mu ?Birde Rahatsızlığınız nedir.

işitme engelliyim görme ve astım var biraz % 52 raporum. bakıma muhtaçtır diye yazmıyor. yani atama öncelik var değil mi.

merhaba ben hemsireyim annemin ve babamin ikisinde acil bakima muhtaçtır raporu var yuzde 90 ama ben evliyim bi tanede abim var oda evli ve anneminde babaminda maaşi var ben bakmakla yukumlu sayiliyormuyum nobetten muaf olabilirmiyim teşekkür ler

Üst Alt