Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin %94 oranındaki raporu ile malulen emekliliğe başvurduk, ama reddedildi!?

Ümit GÜL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar eşimi malülen emekli etmek için 2009 yılında ssk unkapanına başvurdum benden eşim için rapor istediler şişli etfal hastanesine baş vurdum %94 rapor verdiler raporu unkapanı ssk ya verdim tekrar emekliliğe uygundur diye bir rapor daha istediler onu da aldım ssk unkapanına verdim
eşimin 1945 gün ssk lı olarakda çalışmış günü var ne istediyseler götürdüm ünkapanına verdim eşimin dosyasını tamamladım unkapanı dosyayı ankaraya gönderdi 3 ay sonra ankaradan emekli olamaz diye red yazısı geldi
sebebi sakatlık oranı %60 geçmıyormuş peki şişli etfal hastanesinin verdiği rapor nedir eşim skorloz hastası ve artık çalışamıyor da unkapanı ssk dedi ki istersen iş mahkemesine ver dedi
bende mahkemeye verdim 3 mahkeme geçti halen bir sonuç yok
sizce biz ne yapalım eşimin suçu sakat olması mı

Bu konuda bilgisi olan biri varsa lütfen yazsın

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Eşinizin skolyozu ne derece bilemiyorum. Cetvelde "Omurganın hareketlerini ileri derecede kısıtlayan travma sekelleri" malulen emekli olur diyor. Bu durum varsa, er ya da geç eşiniz emekli edilecektir.

Mahkeme hastaneye sevk etti mi maluliyetin tespiti için?

Malülen emeklilik

Sayın Oturanboğa mahkeme hastaneye daha sevk etmedi ama sgk hastaneye emeklilik dilekçesi veririken sevk etmişti
mahkeme delil listesini hazırlayıp getirin bana dedi ama bütün delillerim dosyada daha ne delili istiyor bizden bilmiyorum rapor desen dosyada emekliliğe uygundur hastanenın verdiği yazı dosyada

Avukatınız mübaşir aracılığıyla öğrenmeye çalışabilir hakimin ne istediğini... Maalesef bizde işler böyle yürüyor!

Malülen emeklilik

Arkadaşlar daha öncedende yazmıştım
bugun eşimin malülen emeklilik için üsküdar 3. Iş mahkemesinde davamız vardı malesef hakim sgk yı haklı buldu davayı kaybettik
hakimler işcinin yanındadır diyorlar sakın aldanmayın hakimler dosyayı bile incelemiyor
adli tıp kurumuna hakım sevk etti bizi adli tıp kurumu eşime şöyle bir baktı hiç muayane bile etmedi tamam gidebilirsiniz dedi gönderdiği rapordada %60 aldındadır dedi şişli etfal hastaneside %94 demişti ben artık hiç bir kuruma güvenemiyorum
allah engellilerin yardımcısı olsun hepinize saygılarımı sunuyorum

Şişli Etfal'in verdiği raporda % 94 olarak belirtilen oran belki işgücü kaybı değil de sadece söz konusu sakatlığın oranı olabilir mi?

Adli Tıp maluliyet için gerekli onayı vermezse maalesef hakimler başka bir incelemeye gerek olmadan olumsuz karar veriyor. Ne diyelim, geçmiş olsun!

Üst Alt