Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin adına kayıtlı arabayı özel donanım koydurup kullanabilir miyim?

mehmetsert

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
%45 ortopedik engelim var ve ehliyetimde sadece elden kumandalı araç kullanabilir yazıyor. Eşimin arabasına özel donanım taktırsam hem eşim hem ben kullanabilirmiyim. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

mehmetsert

Evet, aracı kendi üzerinize almak ve araca usule uygun şekilde özel donanım taktırmak şartı ile aracı hem sizin hem de eşinizin kullanması mümkün olur.

Not: Donanım taktırdıktan sonra TSE'ye gidip araçtaki donanıma dair yazı almalısınız ki eşiniz de kullanabilsin.

İlave olarak:
Aracı üstünüze aldıktan sonra raporunuz, tertibat projesi, ve araç ruhsatı ile birlikte motorlu taşıtlar vergi dairesine başvurarak MTV muafiyeti de sağlayabilirsiniz.

mehmetsert

Teorik olarak araç eşinizin üzerindeyken de donanım takılabilir. Ama bürokraside bu illa ki bir yerde sorun olarak karşınıza çıkar. Ben olsam buna bulaşmaz, aracı üzerime alırdım.

Üst Alt