Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin anneannesi için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

ersahin44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben bilgi almak istiyordum.Eşimin anneannesi bakıma muhtaç gözleri görmuyor duymuyor ve tek basına hiç bir işini yardımsız yapamıyor.Eşimin annesi ona bakıyor ve sadece 1 emekli maaşları evde 3 kişiler . ayrıca kira ödüyorlar bakıcı parası alabilirlermi. birde şöyle bir durumu var kendileri kirada oturuyor ama evli kızının oturduğu daire esımın annesının ustune yanı bakacak olan kısının ustune ama orada kızı oturuyor ve hıc bır gelırı yok o daıreden . Geçinme olarak durumları hıc ıyı degıl eger cevaplarsanız cok sevınırım.. saygılar

Evde bakım aylığı alabilmeniz için, % 51 ya da üstü "Ağır Özürlü" ibareli raporunuzun olması, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız ve hanede kişi başına aylık düşen gelirin 423 tl'yi geçmemesi gerekiyor.. Tüm bu şartları taşıyorsanız nineniz için evde bakım maaşı bağlanabilir ve kızı bakıcısı olabilir: http://www.engelliler.biz/forum/evd...istenilecek-belgeler-ve-surec.html#post697821

Çok tesekkür ederim bu gun eşimin annesi kaymakamlıga gıdıp basvurmak ıstemıs fakat devlet yardımı durdurdu demısler bana pek dogru gelmedi boyle birsey varmı.Birde ninemizin 3 ayda bir malulen emekli maaşı var 620 tl civarı 3 ayda bir alıyor eşimin anneside emekli maası 730 tl alıyor aylık eve gıren para 950 tl cıvarı oluyor ve evde 3 kısıler bu durumda nınemızın bakım parası alınabılmesı için 3 ayda bir aldıgı maaş kesilir dendi bu dogrumu danıstıgım bazı kısıler kesılmez dedı ama kafamız ıyıce karıstı lutfen yardım edin ...

Devletin, Evde Bakım Maaşı hizmetini durdurduğuna dair bi bilgim yok, bilgisi olan var mı?

Ninenizin malulen emeklilik maaşı kesilmez..

tesewkkur edrim cevabınıuz için sosyal hizmetlere gitmemiz gerek öylemi biz kaymakamlık dıye gıttık kaymakamlık bu işlerde sorun cıkarıyor galıba oylemı ?

Evet, sosyal hizmetlere gidin başvuru için..

Üst Alt