Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin annesi ve babası bizimle yaşayacak. Babasının maaşı bakım aylığına engel mi?

kader1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
slm değerli kardeşlerim bir konuda bende yardımlarınızı bekliyorum. beni bukonuda aydınlatırsanız sevinirim.ben sigortalı çalışıyorum.gelirim .askeri ücret.4 nüfüslü bir aileyim.benin kaynatam ve kayınnam yanımda kalmak zorundalar rahatsızlığından dolayı.şimdi aile toplam 6 kişi oldu.ben askeri ücretle çalışıyorum.kaynatam tarım bakurundan emekli.böyle bir durumda bizde yararlana bilirmiyiz.

gelir kriterleri ve şartlar uyuyorsa baş vura bilirsiniz

kader1;
evde bakım maaşı almak istediğiniz kişinin en az % 55 ve ağır özürlüibaresi taşıyan raporu ve hanede yaşayan kişi başı düşmesi gereken 449 tl olması halinde bulunduğunuz ildeki shçk başvurarak evde bakım maaşı verilir birde ama şöyle birşey yapıyor kurum yetkilileri tüm illerde olmasada buduruma çok yerde rastlanıyo nedir bu engelli kişinin zaruri ihtiyaçlarını karşılayamıyor olması yani banyo temizlik elbisesini değişme yemek yapma bunlar ama memurlar konrole geliyo bakıyo engellinin ayakta olması adamlar için negatif oluyo yani yardıma ihtiyacı yok evde bakım maaşı alamaz adamlardaki zihniyet engellinin ya sandalyede tekerlikli ya yatakta boylu boyunca yatması adamın rahatsızlığı başkadır ayaktadır ama yataktakinden farkı yoktur glde anlat bu dediklerim size uyuyorsa evde bakım maaaşı alabilirsiniz evde bakım maaşı gelir olarak hesaba dahil edilmez 2022 engelli maaşı gelire dahil edilmez böyle birşey olursa hakkınızı arayın en azından başbakanlık iletişim merkezne yazın yani BİMER e

slm değerli arkadaşlarım.vermiş olduğunuz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim .rahatzız olan baban iyileşme yönünde çok sevindim.:)iyilessinde biz yardım almayalım olsun rahatsızlıklar çok zor allahım her bir kardeşime açil şifa verir işallah .

Güzel kardeşim, insanları yanlış bilgilendirmemek lazım. sağlık raporu ölçütü % 55 değil, %50 olacak ve ağır özürlü ibaresi olacak. Kişi başı gelir 466 olacak. Ayrıca 2022 maaşı da gelire dahil edilir. Ancak bakım ücreti 2022 maaş hesaplamasında, gelire dahil edilmez.

Babanızın rahatsızlığı nedir?

50% ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporu varsa/yoksa Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alabilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html
Ve aylık geliriniz 467 TL'yi geçmiyorsa, babanızın emekli olması adına evde bakım aylığı alınmasına engel değil.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Başvuru yapmanız gereken kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'dür. Başvurunuzu yaptıktan sonra sonra eve gelecek olan heyet bakıma muhtaçlık kriterlerine uyduğu yönünde görüş bildirirse alabilirsiniz. bakıma muhtaçlık kriterlerinden en az birinden tamamen, yada ikisinden kısmen muaf olmalıdır. Aksi halde diğer şartlarınız uysada yine bağlanmaz. Bu tamamen heyetin insiyatifindedir.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Lütfen süreci bizimlede paylaşın.

kısmet arkadaşım
Babamın rahatsızlığı kısmı felçti .ama allaha şükür çok iyi

hastalığı geçmişse ve iyileşmişse bu durumda bakıma muhtaçlık sözkonusu da yoksa evde bakım aylığı alamaz. önemli olan babanızın sağlığı. iyileşmesine sevindim:)

Kalem;

melek kardeşim çok şükür iyileşti allahım herkezin derdine derman versin cevap verdiğin için tşk ederim

Üst Alt