Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin aracına özel donanım taktırıp kullanabilmem için ne yapmalıyım?

kara5538

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
engelli olmayan eşimin aracına tertibat taktırıp ruhsata nasıl işlete bilirim eşimin arabasını kullanmak istiyorum gaz firen tertibatı gerekiyor aracın adıma kaydı mümkün değil makina mühendisi ancak ruhsat senin adına araç olmalı diyor bu konuda proje çizdirip yaptıran varmı ruhsat başkasının adına olupta.not: H ehliyetimde gaz firen elle idare edilen araç kullanır diyor

tertibat takan yerler sana detaylı bilgi verebilir
Sayaroto var Eyüpte sor istersen

kara5538

Aracınızı önce kendi üzerinize alacaksınız(Ruhsat sizin üzerinize olacak). Sonra bu uygulamayı yapan kişi veya firmalardan birine başvuracaksınız. Aparat takım işlemi yapılıp aracın tekrar proje çizimi yapılacak. Sonrasında muayeneye girecek ve Notere müracaat edip Ruhsatı Engelli ve Tertibatlı ibareleriyle tekrar yenileyeceksiniz. Sonrasında araç kullanıma açık olur. Ayrıca Ruhsata "Kullanabilecek kişiler" şeklinde bir bölüm olması gerekli. Bu bölmeye 1. Derece veya 3. Derece yakınları ibaresini şerh düşürürseniz. Eşinizde aracın pedallarında bir değişiklik olmamak kaydıyla kullanabilecektir. Bu yöntem harici eşiniz eğer sizinle aynı engele sahip veya onun ehliyetinde ortak kodlarınız mevcut değil ise üzerinize almadan bu işlemi asla yapamazsınız. Nedenini ise şöyle ifade etmeye çalışayım. Engelli plakalı araçlar kişiye tahsistir. Yani kişilere zimmetlidir. Hemen akıllara şu sorabilir "engelli yakını adına araba alanlar nasıl alıyorlar ? Onlarda kendi üstlerine almıyorlar. Bu tarz durumlarda da ruhsat Engelli kişi üzerine tescil edilmekte ve araç yukarıda da ifade ettiğim gibi kişinin (1 ve 3. Derece + vasilik durumu yada engelli kişinin beyanına göre değişir) yakınları veya tahsis edilmiş yetkili kişiler (sertifikalı özel şoförler) tarafından kullanılabilmektedir.

sizde aracı üstünüze alın tertibatı işletin mtv den de muaf olursunuz

arkadaşlar benim aracım var ama arızalandı ve masrafı kendini kurtarmaz pertte de cıkmıyor yurt dısından almıştım ve 10 sene hakkım yok 2 yılım var daha ama imkanımda yok o yüzden eşimin aracına ihtiyacım var yani araca tertibat taktırmak istedim sağlam olan biri aracına aparat taktıramaz mı vergi ötv için değil

sayın OturanBoğa bu engelli aparatı takan firma ve şahıslar olmaz dediler benim gayem indirim veya vergi değil ama kimseye anlatamıyorum normal kişiye ait araca aparat taktıra bilir miyim kayıt yaptırabilirmiyim olumsuz yanıtlar alıyorum bunu çözecek biri varmı tanıdığınız irtibata gececegim 05304684504 ilgin için teşekkür ederim

kara5538

En ideal yol aracın ruhsatını üzerinize almanız olur. O zaman özel donanımı ruhsata işletmekte sorun yaşamazsınız ve size ait olan donanımlı aracı eşiniz de kullanabilir.

Üst Alt