Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin asgari ücretle çalışması kızım için evde bakım maaşı almaya engel mi?

Selcan52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 10 aylık kızım var spina bifida ve hidrosefali hastası ökgv raporumuz var ama şuan kayınpederlerle beraber yaşadaığımız için bakım maaşına başvuru yapamıyorum çünkü oda bakım maaşı alıyor biz kendi evimize geçince başvuru yapıcam fakat burda asgeri ücretli çalışanlara verilmiyor diye okudum eşim asgeri ücretli çalışıyor sigortalı maaş alamaz mıyız

öyle bir şey yok önemli olan eve giren gelirin kişi başına 5666 tl yi geçmemesi yani bakılacak kişi dahil 3 kişi iseniz eve giren paranının 17 bini geçmemesi lazım.

monser
Selamualykum evde bakım maaşı için gelir kriteri hesaplanırken aylık tüketici kredi taksidi miktarı hane gelirine dahil olur mu?yani hane geliri 18 bin evde yaşayan sayısı 3 ancak tüketici kredim var aylık 2 bin ödüyorum.hesaplanirken 16 bin üzerinden mi yoksa 18 bin üzerinden mi hesaplayacağiz?

Eğer kanun değişikliği falan olmadıysa evde bakım maaşı için haneye giren gelire bakılır ve ona göre maaş bağlanır.
Kredi borcu, kira vs. gibi giderler baz alınmaz.

giderleri saymıyorlar sadece gelirler ne hikmetse

Üst Alt