Esra27
evde bakım aylıkları 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu ek 7. maddesine göre ödenir. 2014 yılında ek 7. maddede değişiklik yapıldı ve artık hanede ikamet eden herkes gelir hesabına dahil edilecek.
kanun değişikliği ile birlikte yönetmelik çıkarılması gerekiyordu ama halen çıkarmadılar. üstelik o yönetmelik de yürürlükten kaldırıldı
ama yeni yönetmelik yayınlanana kadar kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanmaya devam edecek. kanun gereği gereği yönetmeliğin kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanabilecek sadece.
kanuna aykırı hükümleri uygulanamayacak.
o yönetmelik yürürlükten kaldırıldı ve mülga demiştim, bu konuda bir başlık açmıştım okuyunuz:
https://www.engelliler.biz/forum/ev...lukten-kaldirildi-yeni-yonetmelik-nerede.html
evet, Yönetmelikte gelir hesabına bakmakla yükümlü bireyler dahil edilir diyor. ama bu hüküm kanuna aykırı oldugundan uygulanamaz! Yönetmelikte gelir hesabının nasıl yapılacağının yazması onların mevzuata uygun işlem yaptıgı anlamına gelmez. kanun da hanede kalan herkes dahil edilir diyor. o kurumdakilere sor bakalım 2828 sayılı kanunun ek 7. maddesini hiç okumuşlar mı?
hatta o kuruma sor bakalım hiç zahmet edip konuyla ilgili bakanlığın kendilerine gönderdiği 2014/7 sayılı genelgeyi de okumuşlar mı?
bakanlık 81 il müdürlüğüne 2014/7 sayılı genelgeyi gönderdi kanundaki değişiklikten bahsetti, 1 Temmuz 2014 tarihine kadar yönetmelik hükümlerine göre işlem yapmalarını, ama 1 temmuz 2014 tarihinden itibaren kanun hükümlerine uygun işlem yapmalarını bildirdi.
ama İzmir il müdürlüğünün bundan haberi bile olmamış diyemem, resmen genelgeyi okumamışlar. hani kanundan haberleri yok anlarım diyeceğim de kendi bakanlığının genelgesini nasıl okumazlar anlamıyorum!
aradan kaç sene geçti yahu.
o kuruma gidip 2014/7 sayılı genelgeyi okumalarını iste. anlamadılarsa bakanalığın ilgili genel müdürlüğü arayıp sorsunlar ögrensinler.
2014/7 sayılı genelge için bkz:
https://eyh.ailevecalisma.gov.tr/20...cin-verilen-sosyal-yardimlar-hakkinda-genelge
o kadar kızdım ki! 2014 tarihinden beri uygulanan kanun hükmünden İzmir İl müdürlüğünün haberi bile yok.
senin çocugun nüfusa kayırtlı ise, ikametgahı sizin evde ise, eve, torun çocuğu da olsa hanedeki kişi sayısına dahil edilir. hanede kişi sayısı 4 alınmak zorunda.
tek sorun buysa bu sorun halledilir. kurumun kaçacak yeri yok.
arkadaşım, 2828 sayılı kanunun ek 7. maddesi kapı gibi arkanda senin
hanede 4 kişisiniz. kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa kesilen aylıgının tekrar baglanması, ödenmeyen aylıkların tarafına ödenmesi mecburidir. yasal hakkını ara peşini bırakma.