Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin bakım aylığı ve bir arabamız var başka gelirimiz yok. 2022 alabilir miyim?

vuralh

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Evliyim eşim bakım aylığı alıyor ve başka hiç bir gelirimiz yok bir arabam var ve 2022 aylığı bağlanması için kaymakamlığa gittiğimizde size 2022 bağlanmaz dendi. evde iki kişiyim %84 raporum var. 2022 alabilirmiyim.?

Gerekçeleri neymiş? 2022 maaşı için gelir hesabı yapılırken almış olduğunuz evde bakım aylığı bu hesaba dahil edilmez.
Ama aracınız var diye bağlanmaz demişlerse bu konuda standart bir uygulama yok. Her ilde/ilçede memurlar kafalarına göre karar veriyor...
Teorik olarak:
1- Gelir durumudur belirleyici olan. Gelir şartların uygunsa araç tek başına sorun olmaz. Ama
2- Beyan edilen gelirle gözlenen yaşam koşulları arasında kayda değer bir fark varsa, yani "gelirim yok, muhtaç durumdayım" diyorsanız, kapınıza kişisel özgürlüğü sağlamanın ötesinde lüks bir araç çekmişseniz, bu durumda doğal olarak 2022 aylığı bağlanmaz.

tek lüksüm tekerlekli sandalyemi ve beni taşıyan bir arabam olması..

KKELEBEKK;

Bugun resmen başvuru yaptım bana hangi kanuna göre evde bakım ücretinin gelir hesabına dahil edilmediği soruldu... kanunu öğrenmek mümkün mü ?

Üst Alt