Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin böbrek yetmezliği var. ÖTV'siz araba alabilir miyiz?

yergun02

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Eşimin her iki böbreğinden böbrek yetmezliği var en önemlisi hiper tansiyon hastası bu heriki durumda Raporla ÖTV'siz araba alabilir mi teşekkürler.

Yani yuzde 90 uzeri olmasi lazim ama kendi kullanamaz diye biliyorum.
Bir de bu tur sorulara biraz kızıyorum acikcasi.
Esinizin saglik durumu bu haldeyken nasil bu hastalığı kullanarak araba almayi düşünebiliyorsunuz?
Iyilessin diye kafa yorun en azindan ya da nakil.olma.sansi varsa nakil olsun.
Not: eski bir böbrek yetmezliği ve simdi nakilli biri olarak söylüyorum. Cok zor bir süreçtir, önceliğiniz esinizin sağlığı olmali.

gul2011

Elebette Eşimin sağlık önce gelir.. ama ne gelir elde Allah vergisi katlanıyoruz yani şimdilik çok şükür diyalizlik durum yok ama her iki böbrekte küçülme söz konusu hiper tansiyon ne yapabilirm sadece perhiz olayı var ona da sonuna kadar tedbir aliyoruz nakil işine gelince Eşim kabul etmiyor şimdilik yoksa düşünmiyoruz değil sadece sordum olurmu olmazmı teşekkürler...

yergun02

Tam teşekküllü hastanede heyete giriyorsunuz: heyet memuruna tüm şikayetleriniz bildirirseniz; şikayetinize uygun doktor muayenesinden geçirtecek sizi. Listedeki doktor doktor gezeceksiniz. heyet sonunda raporunuzda %90 ve üzeri oran yazılıyorsa tabii ki araç alabilirsiniz.

Hiper tansiyon bilemedim ama böbrek yetmezliğine %80 verebilir(!). Kalan oranlar balthazard formülü ile toplanır: umarım %90 aşarsınız.

Üst Alt