Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin çalışması ve araç almamız engelli aylığı almama engel olur mu?

Losdy

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
13
mrblar benim yüzde 90 agır engelli süresiz raporum var . kronik böbrek yetmezliği hastasıydım . 3yıl önce nakil oldum raporumla araç alabilir miyim raporu yenilemek gereklimi?? ayrıca eşim sigortalı çalışıyor ama bana maaş veriyorlar bi sıkıntı olurmu bende ceza yermiyim bilmiyorum

@Kalem
ablacım mrb ben yüzde 90 agır ve sürekli raporum var. 5-6aydır maaş alıyoruz eşimde sigortalı çalışıyordu ben duydugum kadarıyla ceza yermişim ama sizin dediğiniz gibi sistem görmezmiydi beni kesmezmiydi demekki bi sıkıntı yok yada varmı ne yapmalıyım bilgi verirmsnz bana lütfen korktum çünkü hiç bilgim yok. veriyorsa devlet bi sıkıntı yoktur dedim hep :((

Losdy
nakılden sonra engelınızde ne gıbı değişiklik oldu.nakıl oldugunuz için belkı yeni rapor isteyebilirler.siz ağır (tam bagımlı)rapora sahıpsınız o yüzden ebm alonuz .eşiniz çalıstıgı halde gelr şartınız tutuoki ebm alonuz bakıncınız kım eşiniz ne kadar maaş alıo eve giren tüm gelir ne kadar evde kaç kişisiniz.2022 alanlar araç aldı mı maaşlar kesılıo artık gerekçesi ne bilmiom.ebm alalarda ise kesılmıo şimdilik bunla beraber en güzelı kuruma sormak .araç alıpda maaşdan olmakda var.kurumlar farklı uygulama edebilio.ayrıca siz ebm aldıgnız için konuyu yanlış yere açıksınız. 2022 ile ilgili yere değil evde bakımla ilgili yere açmanız gerekıodu

@-mka

cvbınız için teşekkür ederim eve giren para sadece asgari ücret . ev kira aylık 850tl biz 2kişiyiz çocuk yok. evde bakım maaşı almıyoruz ben normal engelli maaşı alıyorum . aracı geçtim artık bi çok yerde eşiniz sigortalıysa kesilir yada vermez diyorlar ee ben aldım 4-5ay devlet görmezmi kesmezmiydi şimdi ceza yemekten korktum burada okudugum bi kaç yazıdan sonra.. raporuma gelince nakilden sonra degişmedim çünkü süresiz raporları siz istemediğinz sürece gidip degişmenze gerek yoktur diye bir yazı okumuştum. hastalığıma gelince doğuştan kronik böbrek yetmezliği hastasıyım 3yıl önce nakil oldum. bagışıklık sistemini düşüren ilaçlar. ve bi kaç tane daha ilaç alıyorum halaa riskli bir hastayım nakil olunca iyileşmedim yani, böbrek atma ,enfeksiyon kapıp kaybetme riskim var o yüzden raporumu degişmem gerekmi bilmiyorum,, şuan tek sıkıntım maaş alıyorum çünkü veriyorlar bu benim suçum olurmu yani onlar zaten olmasa vermezler yada keserlerdi gözlerinden kaçma olasılığı varmıdır???

Ayrıca şuan işsiz 1ay oldu işsiz, ben hiçbir şey bilmiyorum ki o yüzden soruyorum, yani sigortalı eşi olupta maaş alan hiçmi yok, ve dediğim gibi devletin gözünden kaçmış olasılığı var mı, ben iptal mi edeyim alayımmı şaşırdım. Ve ben ev hanımıyım hiç çalışmadım

anladıgm kadarıyle 2022 maşı alıyonuz ama 2 kişi oldugnuz için aü den dolayı kişi başı gelir sınırını geçtiğiniz için alamamanız gerekıo nasıl alıonuz ilginç.
kontrollerde görülene kadar maaşınız devam eder ama en güzeli bence iptal için başvurun.ağır engelli raporunuz varıs eşinizde şuan işsizmiş eşiniizi bakıcı gösterip ebm ye başvurmanızı tavsiye ederim .ebm 1650 tl falan oldu bildiğim kadarıyle.ptesi aile sos.pol il ya da ilçe müd. gedip başvuru edın.ne kadar erken başvurusanız okadar ıı olur

Aü ne bilmiyorum, ayrıca eşim şuan işsiz bence iptal etmeyim, ayrıca dediğim gibi agır engelli raporum var ama çok şükür elim ayağım tutuyor yani bana vermezler, anca yatalak olacan devlet o zaman veriyor, bu işleri hiç bilmiyorum o yüzden soruyorum kusuruma bakmayın lütfen, ebm nedir, ve evimizin gideri çok,maaş oluyor ki vermişler bende anlamadım yani, sanmıyorum da gözden kaçıracaklarını, ama siz öyle diyorsanız arayıp iptal ederim ama ceza felan yemem dimi bilmiyordum sonuçta, hakkım ki veriyorlar dedim ben

Losdy
aü :asgari ücret
ebm :evde bakım maaşı
rapora göre almanzı gerekıo ama sadece o rapor yetmıo heyet gelince sorular soruo.bazı işleri yapıp yapamadıgınıza dair e o na göre karar verıo.bence deneyın belkı alabilirsiniz

Üst Alt