alifatih1958 günümüz AKP Türkiyesi'ni çok güzel özetlemiş. Yaptığı işle ilgili konuda bile net bilgi sahibi olmayan memurlar, ne güzel Türkiye.
20 yılda 9 Milli Eğitim bakanı değişmiş, yeni başlayan bakanımızı saymıyorum. 20 yıllık AKP iktidarında Milli Eğitim Bakanlığında adeta dikiş tutmadı.
Kısaca en büyük sorunumuz eğitimdi, hala eğitim en büyük sorunumuz.
Boş boş konuşmayı bırak konuyla ilgili varsa cevabın yaz diyenleri mutlu edecek satırlara gelelim.
- Engelli aracını herkes kullanabilir. Doğru
- Engelli aracını engelliden başkası kullanamaz. Doğru
- Engelli aracını ruhsatta ismi yazılanlardan başkası kullanamaz. Doğru
Hepsi doğru olabilir mi ? hem evet hem hayır.
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.
Kısaca Anayasa > Kanun > CB Kararnamesi > Yönetmelik > Tebliğ > Genelge
Bana göre sorun tam olarak burada;
Türkiye'de o kadar çok genelge ve yönetmelik çıkıyor ki takip etmesi kolay değil.
Tamam tamam mutlu son gelsin artık;
Engelli aracını kimlerin kullanacağı aracın alındığı dönemdeki genelge, yönetmeliğe göre değişmektedir.
Mesela benim aracımı ehliyeti kurtaran herkes kullanabilir. Otomatik vites araç olduğu içinde tanıdık tanımadık, akraba olsun olmasın herkes kullanabilir.
Ama bugün yeni engelli aracı almak isteyenlere form doldurtulması ile kullanacak kişiler 1 kişi ile sınırlandırılıyor.
Daha önce ruhsata isim yazmak şeklinde aracı aileden 3 kişinin kullanması uygulaması da vardı.
Sorunun net cevabı aracın alındığı tarihteki yönetmelik ne diyor ona bakmak lazım. Bugün için engelli aracını sadece 1 kişi kullanabiliyor.