Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin iş yerinde sigortalı olarak çalışmak istiyorum..?

özlmknc

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
eşimin iş yerinde sigortalı olarak çalışmak istiyorum..eşimin izlemesi gereken yol nedir? özürlü kadrosunda mı çalıştırması gerekiyor..benim anladığım bana sigortayı ödemeye başladığında ben kendi işyerimizde çalıştığıma dair belgeyi alarak vergi dairesine mi gideceğim..yani demek istediğim işverenin (eşimin )yapması gereken yol nedir? araştırma içerisindeyiz yardımcı olursanız seviniriz

raporunuz varsa raporunuzla iş yerine engelli kadrosunda girişiniz yapılsın ordan hangi gün çalışmaya başladığınızla ilgili belgeyi alıp vergi dairsine gidiyorsunuz hastahaneye sevk ediyolar sizi şayet elinizdeki rapor 2012 tarihliyse direkt raporu alıp anaraya gönderirler...

2003 tarihli raporum var E..eski raporla giriş yapabilirim yani.. ondan sonra vergi dairesine gittiğim zaman mutlaka yeni rapor isteyecektir doğru anladım sanırım birde her iki kulağımda biri %90 diğeri %100 işitme kaybı mevcut..vergi indirimden yararlanabilirmiyim

Eşiniz ilk olarak iş-kur a kayıt yaptıracak ve diyecek ki ben iş yerimde engelli çalıştırmak istiyorum ssk priminin bir kısmını devlet ödüyor. İş-kur eşinizin müracaatı esnasında detaylı bilgi verecektir.
Vergi indirim hakkı müracaatı için siz kendiniz müracaatta bulunacaksınız eşinizin tek yapması gereken size iş yerinde çalıştığınıza dair belge vermek ve İş-kur işlerini halletmek olacak.
Kendi iş yerinizde ssk lı çalışan olduğunuz için iş-yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye ye vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz...

Üst Alt