Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin isteğe bağlı primle sigortalı olması bana 2022 maaşı bağlanmasına engel mi?

Beyza92

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben engelli maasi icin basvuru yaptim %75 raporum var 1 günlük bile sigorta gecmisim yok esim sigortali calistigi icin asgari ücret görünüyo ailede 3 kisiyiz kisi basina düsrn geliri astigimiz icin red geldi esim isten ayrildi ben tekrar basvuru yaptim simdi onaylanirsa esim iltekrar sigortali ise girerse kesilecek ama esim serbest meslek suan bagkur yatirsak esim adina bnm maasim kesilir mi bilgisi olan cvplarsa sevinirim

Ayrica böbreklerimde protein kacagi var o sebepten 2. Cocuk yapmam tehlikeli hanede 4 kisi olamayiz

Yıllar önce eşim rahatsız olduğu için isteğe bağlı ile prim ödeyip 1800 güne tamamlamak istedik. Prim öderken aynı zamanda eşime 2022 maaşı da baglattik. Bu maaşı baglatirken isteğe bağlı ödediğimizi söylemiştik. Sorun olmaz dediler. Bir süre 2022 maaşı aldık. Sonra cezalı geri ödeme bildirimi geldi. Sebep isteğe bağlı ödenirken devletten sağlık güvencesi oluuormus. Oyle olunca hem Bağkur hem yeşil kartlı görünüyormuş. Verilen geri ödedik. Yardımcı olur mu bu bilgi bilmiyorum artık.

sunayca

Saolun bilginiz icin ama engelli olan bnm yani maasi ben alcam esim sigortali ise girerse maasi asgari ücret görünecegi icin kisi basina düsen geliri asiyoruz bnde esimin emekli olmasini istiyorum en azindan bagkur yatiralim diye düsündüm yani bagkurlu gözükcem ama esimin bagkurundan faydalaniyo olcam prim bana ait olmayacak o zaman keserler mi acaba diye sormustum

Siz yesil kartli oluyosunuz 2022 maasi baglandiginda bagkurdan esinizden degil kendi adiniza yesil kartli olucaksiniz

Esiniz sskli olsun Bağkur lu olsun sigortalı gorunurse sizde sigortalı sayilirsiniz eğer kişi başına gelirii geçerse baglanmaz gecmese bile sigortalı olduğu için kesilir diyebiliyorum.

Kalem

Ablacim bana da cvp verirsen sevinirim

Bnm %75 Raporum var hanede 3 kisiyiz esim ssk li calisiyodu asgari ücret göründüğü için kisi basina düsen geliri astigimiz gerekcesiyle ilk basvurumu reddettiler

Simdi esim isten cikarildi bn tekrar basvuru yaptim eger maas baglanirsa sorum şu ? Bnm esim simdi pazarcılık yapmaya başladı sgk yok yani ben emekli olmasini istiyorum gelecek kaygisiyla dogal olarak bagkur yatirsa bnm maasimi keserler mi?

Tekrar söylüyorum Eger baglanirsa tabii

Nasıl bi düzen nasil bi sistem anlamadim tmm böyle bi yardim saglanmis ama nden zorlaştırılıyo bu kadar?

Nereye kadar verecekler bna maasi 65 yasini astiktan sonra yasli ayligina dönüyo bu maasin miktari yanlis bilmiyosam ki esim o zamana kadar sskli ise girmezse emekli olamayacak bnm maasinda garantisi yok herhangi bir sebepten kesmeyeceklerinin garantisi de yok tereddütteyim ihtiyacım da var

@Beyza92 ablacım önemli olan senin sigortalı olmaman. eşinin sigortalı olması senin 2022 aylığı almana engel olmaz. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin uygun olması, sınırı geçmemesi. eşin sigortalı çalışıyorken hanede kişi başına düşen aylık gelir , sınırı geçtiği için 2022 aylığı talebin reddedildi.

ama daha sonra eşin sigortalı işten çıkmış ve sen tekrar 2022 aylığı için başvurmuşsun. hanede 3 kişisiniz. 1 Ocak itibariyle hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 483,63 TL oldu. yani hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında ise eşinin istege baglı prim yatırması da, serbest çalışması da sorun olmaz. önemli olan bu sınırı geçmemeniz.

zaten hane gelirinden dolayı aylığın kesilmesi otomatik yapılamaz. yapılacak sosyal incelemeden sonra vakıf mütevelli heyetinin muhtaç olup olmadığınızla ilgili kararına göre aylık kesilebilir. hanedeki gelirleriniz incelenir. eger kişi başına düşen aylık geçilmişse, vakıf mütevelli heyetinin muhtaç olmadığınız yönündeki kararına istinaden aylık kesilir. aksi durumda aylık kesilmez. hane gelirinin sınırı geçmesinden dolayı aylık kesildiği takdirde size borç çıkartılmaz.
her yıl sosyal inceleme yenilenir. lakin bunu da sürekli yapamıyorlar yoğunluktan dolayı.

2022 aylıkları daimi aylıklar değildir. muhtaçlık şartları devam ettiği sürece ödenir. şartların devam etmediği tespit edildiği takdirde kesilir.
aylık kesildikten sonra muhtaçlık şartları tekrar oluşmuşsa tekrar başvurulur.

65 yaşını doldurmadan önce engelli aylığı alanlar 65 yaşını doldurduktan sonra da engelli aylığı almaya devam ederler. ancak engelli aylığı bir sebeple kesildikten sonra 65 yaşlı aylığına başvurması gerekir, engelli aylığına devam edemez.

ama 65 yaş üstü yaşlının engelli sağlık kurulu raporu varsa ve rapor oranı % 70 ve üstü ise hakkı saklıdır:) aylığı kesildikten sonra bile tekrar % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığına başvurabilir.
65 yaş üstü yaşlının %40-69 engelli raporuyla engelli aylığı baglanmaz, ancak 65 yaş üstü yalı aylığı baglanabilir.

de ben bunları niye yazıyorum:) uzun uzun yılların hesabını şimdiden yapmaya gerek var mı? biz buradayız. o vakit gelirse gereğine bakarız. o zamana kadar mevzuat bile aynı kalmaz be ablası:)

Ablacım teşekkür ederim yani su anki asgari ücret 1600 tl oldugu icin biz yine kisi basina düşen geliri aşmiş oluyoruz asgari ücretle işe girerse maaşım sosyal incelemeden sonra kesilir aldigim maaslar da borclu olarak geri ödeme çıkar öyle degil mi ablacım

Yani bağkur yatırırsak geliri bizim belirtmemiz gerekir yanılıyo muyum yoksa bağkur yatırmak için de belli ücret almak mı gerekiyo eger öyleyse yine muhtaclik sınırını gecebiliriz ?

Muhtaclik sınırını aşmadığımız sürece bagkur primi yatirabilir degil mi

@Beyza92 hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçerse, yapılacak sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesilir ama borç çıkartılmaz. yani bu aldığın aylıklar geri borç olarak istenmez senden hane sınırını geçersen. sadece aylık kesilir.

hane gelirini geçmediğiniz sürece eşin istege baglı prim de yatırabilir çalışabilir de. ama çalıştıgı takdirde biliyorsun hane sınırını geçersiniz ve 2022 aylığı baglanmaz.

ilerisini düşünme bu kadar be ablası. eşin bence çalışsın. hiç olmazsa sigortası var, emekliliği var ilerde. sırf 2022 aylığı için bu kadar sıkıntı çekmeyin. kaldı ki sadece 2022 aylığı ile de zor geçinirsiniz.

Saolasın ablacım gayettabii 2022 aylığıyla geçinemeyiz ama ödemekte oldugumuz krediler kira vs. Cocuk küçük hastalik da cabasi borc oldugu icin ek gelir olarak düsünmüştüm ama vakif gidere bakmiyo maalesef bu devirde gecinmek zor borclu olana cok zor

Rabbim Razı olsun inşaallah anladigimi yazayim eger onaylanirsa ben martta maaşı almaya başlıcam insaallah esim ssk li ise girerse sosyal inceleme yapilmadan otomatik kesilme yapilmiyo öyle degil mi muhtaclik sınırını astığımız tespit edilirse inceleme sonrasi kesiliyo ve sskli calistigi sürede (yani sınırı astığımız sürede) aldigimiz maas borc cikmiyo dogru mudur yani sosyal inceleme yapilana kadar aldigim kâr be ablam

Rabbim Razı olsun ablacim cok tesekkur ederim cevaplarin icin

Beyza92 ikinci paragrafta yazanların hepsi doğru ablası. doğru anlamışsın.

2022 aylığında evet hiçbir gider hane gelirinden düşülmez. sadece emsal kira bedeli düşülür. kirada oturuyormuşsunuz. bu durumda "emsal kira bedeli" hane gelirinden düşülür.

Kalem

Saolasın ablacım ama esimin üzerinde annesigilin evi ve araba var onlarda gelire ekleniyo galiba kira düsülse bile onpar göründügü icin de vermemis olabilirler maasi

Ablacim yine ben
Rahatsiz ediyorum maasim onaylandi cok sükür esimin ise girme durumunda otomatik bi kesinti olmaz degil mi ?

Sosyal incelemenin gelmesinin ardindan muhtaclik sinirini astigimiz tespit edilirse kesiyolar bu konuyu dogru anladim degil mi?

Bir de ben 02.01.2018 de basvuru yaptim sisteme ne zaman girildi bilmiyorum 25.01.2018 de onay mesaji geldi mart döneminde subat dan itibaren mi alirim maasi yoksa ocak maasini da alir miyim toplam ne kadar para alirim acaba ? Yardimci olursan sevinirum ablacim

Beyza92 eger eşin işe girerse maaşın otomatikman kesilmez. 2. paragrafta yazdıkların gibi olacak ([SIZE=1]Sosyal incelemenin gelmesinin ardindan muhtaclik sinirini astigimiz tespit edilirse kesiyolar bu konuyu dogru anladim degil mi?[/SIZE]).
doğru anlamışsın ablası.

başvuru tarihin ocak olduğuna göre aylık başlangıç tarihin 1 Şubat olur. (başvuru tarihini takip eden ilk ay başı, aylık başlangıç tarihidir çünkü). sana 1 Şubat'tan itibaren ödeme yapılacak.
rapor oranın % 75

mart'ta, Şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 4 aylık toplam 2394,89 TL ödeme yapılacak.
ödemeni Mart'ta, doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde, herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsin.

Merhaba bizim engel durumu %86 2022 aylığı bağlanırmi eşim isteğe bağlı ödüyor da

Melikeklpc

hane gelirini geçmediğiniz sürece eşin istege baglı prim de yatırabilir çalışabilir de. ama çalıştıgı takdirde hane sınırını geçerseniz ve 2022 aylığı baglanmaz.

raporunuz ağır engellı evet ise bağlanma ihtimali daha fazla.bence 2022 ile hiç uğraşmayıp evde bakım için başvurun

Melikeklpc eşinizin sigortalı olması sorun değil. önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 483,63 Tl altında olması. hane gelirine hanedeki herkesin malı,mülkü, aylık geliri dahil edilir. evde bakım aylığı alıyorsanız o da dahil edilir.

eger hane geliriniz uygunsa, %86 raporlu olan kişi sigortalı değilse kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip başvurusunu yapabilir.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 Tl altında çıktığı takdirde 2022 aylığı baglanır, aksi durumda baglanmaz.

ama bahsettiğiniz engelli 18 yaş altı bir çocuksa ve anne babasından biri bile sigortalı ise asla 2022 engelli yakını aylığı baglanmaz. bu durumda hane gelirine de bakılmaz.

Üst Alt