Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin kuzeni ile onun kızı evde bakımda hanedeki kişi sayısına dahil edilmiyor mu?

gencmuhendis09

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,
2019 nisan ayında bakıcı olan annemin ve engelli abimin emekli maaşlarında artıştan dolayı bakım aylığını kestirmek için müracaat ettik. ( Annem babamdan aldığı dul aylığından feragat edip dedemden yetim aylığına başvurdu ve sonuç olarak her ikisi de şu an tek hak sahibi olarak yetim aylığı alıyor. ) Nisan ayında aylık tutarları belli olunca hesapladık ve gelir kriterini aştığı için bildirimde bulunduk. Aynı ay kestiler ve bir hafta öncesine kadar sorun yoktu. Geçen hafta kuruma çağırıp benım, annemin ve abimin 2008 den bu yana tam 11 yıllık maaş dökümlerini istediler. Tabii bu 11 yıllık süreçte babam vefat etti, ben evlendim evden ayrıldım, çocuğum oldu ve son 3 yıldır annemlerle birlikte oturuyoruz. Eve en son 2018 subat ayında denetime gelindi ve tüm gelirler belgelenerek kuruma teslim edildi. Aynı ay eşimin kuzeni ve kızı ailevi sebeplerden bizimle yaşıyordu ve bunu da kuruma bildirdik. Biz bakım aylığını iptal ettirmek için başvuru yapana kadar da herhangi bir sorun çıkmadı.
Şu an sosyal hizmetler geriye dönük hesaplama yapacaklarını ve 1 yıl boyunca bizimle yaşayan eşimin kuzeni ve onun kızını kişi sayısına dahil etmeyeceklerini söylüyor. Sebebi ise benim abim ile eşimin kuzeninin akraba olmamasıymış. Hane tanımına göre akrabalık olsun ya da olmasın evde yaşayan herkesin sayılması gerekmez mi? 7 kişi sayarlarsa zaten gelir kriterini aşmamız söz konusu değil. Ancak ben maaş+prim ile çalışıyorum 5 kişi saymaları halinde sınırı geçmiş olmaktan korkuyorum. Hesaplama yaparken ay ay mı giderler yoksa 1 yıllık gelir toplanıp kişi sayısına mı bölünür bilmiyorum. Kalem yardımcı olursanız sevinirim. 01/07/2014 tarihindeki 2828 sayılı kanunun ek 7 maddesini ben mi yanlış anlıyorum yoksa memura mı anlatamıyorum?

Üst Alt