Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin önceki çocuğu evimize taşınsa evde bakım için gelir hesabına..?

caresiz34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
kalem hanım size bir sorum var,ben anneaneme evde bakım maası ıcın basvurdum aynı hanede 5 kısıyız gelır krıterını 10 tl cıvarı asıyoruz,esımın oncekı evlılıgınden resıt olmayan cocugunu vesayet davası acmadan bizim ikametgaha aldırsak gelır hesabına dahıl edılıyormu?velayet annesınde cocuk 14 yasında

Velayet annede olduğu için ikametini size aldıramazsınız ki. böyle biliorum ben. ikamet adresi de olmayınca gelire dahil edilmez. ama ikametini aldırırsanız gelire dahil edilir, velayet davasına gerek yok. ikamet işini çözerseniz velayete gerek kalmaz.

sosyal yardımlardan eve gelen heyet olmaz velayet sızde olmalı sadece ıkametgahla olmaz dediler hangisi dogru? bırde abimin cocugunu ıkametgahıma aldırsam olur mu cok zorda olmasam bosver dıyecem de bır suru ugrastık bu maasa cok ıhtıyacımız var

maalesef onlar haklı. velayet durumunu dikkate alırlar. hiç bunla uğraşmaya gerek yok. dava uzun sürer zaten. bu durumda 1 Temmuz'u bekleyeceksiniz. 1 temmuz'dan itibaren hanede kim varsa gelire dahil edilecek. o zaman velayet vs aranmaz.
ama beklemeyiz diyorsanız bakmakla yükümlü bireylerden başka birini alın haneye. bakmakla yükümlü bireyler için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

bilgi icin tesekkurler kalem hanım,peki abimin oglunu ikametgahıma aldırsam olur mu evde goremezlerse sorun olur mu

maalesef o olmaz. bakmakla yükümlü birey değil o. Eşinizin çocuğu uvey de olsa engelli bireyin uvey torunu kapsamındadır ve bakmakla yukumlu birey arasındadır. ama kardeşinizin çocugu değil.

kalem hanım benim sorum 14 yasındakı cocugun velayetı annedeyse ama ıkametgahını babası alırsa bizim gelir hesabına dahil ediliyor mu 1 temmuz dan sonrakı yasaya gore?

Çocuğun ikameti engellinin olduğu adresteyse gelire dahil edilir. ama değilse edilmez.
1 temmuz itibariyle artık evde bakım aylıklarında hanede kim varsa gelire dahil edilecektir.

velayet sartı kalktı mı kalem hanım bız sydv gıttık olmaz velayet lazım ben yenı yonetmelıgı bılmıyorum dedıler sızın verdıgınız bılgı kesın mı efendım cok tesekkurler

Üst Alt