Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin sağlık güvencesinden faydalanmam 2022 almama engel mi?

ebrars

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
eşimin sağlık sigortasından faydalanmam 2022 almama engelmi.eşim mini market çalıştırıyor.nekadar aylık aldığını bilmiyoruz.bunu internet yoluyla bir kurumdan öğrenmemiz mümkünmü nasıl öğrenebiliriz

arkadaşım durumunu dilekçe şeklinde bimere yaz eşinin ve kendi durumunu anlat sana 2 yada3 güne dönerler gerekli cevabı en net onlar verirler bu arada %40 en az engelli raporunuz olması gerekir sana cvp e posta ile gelebilir epostanı kontrol et

eşiniz sigortalı çalışan esnaf olduğundan size 2022 aylığı baglanmaz. Vergi beyannamesinden yıllık gelirinize bakabilirsiniz. vegi beyannamesinde esas alınan yıllık vergi esas alınır çünkü.

melek hanım benim durumumda bu arkadaşınkine benzemiyormu onun eşide esnaf bağkurlu benim eşimde tek fark galiba onun borcu yok bide ben provizyonuma baktığımda şuan 60 c yazıyor fakat sağlık provizyonuma girince ordada eşimin borcundan dolayı provizyon verilmemiştir yazıyor bu durumda sizin dediğiniz gibi araştırma olumlu sonuçlanırsa benim durumum 60 c3 mü olacak durum bayağı karışık heralde ben daha önce gelir tespiti yaptırmıştım zaten

sarasota arkadaşın durumu farklı. esnaf ve sigortası aktif.
sana gelince provizyon sorgulamanı yeni mi yaptın? Gelir testini yaptırdıgını söylemiştin bana. şu an senin gelir testin G0 çıkmışsa 60/c 1 olması gerekir. Tekrar bir sağlık provizyon sorgulaması yapar mısın? Bugünkü tarihi gir ama.
Evet 2022 aylığı baglanırsa 60 c 3 kapsamında gSS olacaksın.

evet melek hanım bugünün tarihini attım ve aynen yukarıda yazdığım gibi 60 c1 çıkıyor ama sağlık provizyonuna girince borçtan dolayı provizyon verilmedi diyor eşime gelince oda şuan aktif işyeri çalışıyor ama borcu var bağkura tek fark bu sanırınm yukarıdaki arkadaş eşinin sağlık durumundan faydalandığı için provizyon sorgusu farklı çıkar yani g0 çıkmaz bu yüzden yararlanamaz sanırım

Adı SEDAT
Soyadı ÖKTEN
Cinsiyet Erkek
Doğum Tarihi 26.03.1972
Yakınlık Türü Eşi
Tescil Kapsamı 4/b Zorunlu Sigortalılar
Yararlandığı TC Kimlik
GSS Kapsamı 60/a-2 kapsamında sigortalılar
Sicil No 7084146095
Provizyon Tarihi 19.05.2014
Sigortalı Türü Çalışan
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Sorgu Sonucu 1108 - Kendisi veya üzerinden sağlık yardımı aldığı yakınından borçlu gözükmektedir.Provizyon verilememiştir

5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c-1) bendi kapsamında genel sağlık sigortası tesciliniz bulunmaktadır.
Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Gelir Seviyesi
01.01.2012 21.08.2012 60/c-1

Ama burada 60/c 1 yazmıyor nerde yazıyor?
Eger gelir testinde 60/c 1 çıkmışsan 2022 aylığı da bağlanır. Gelir testinde geliriniz düşük çıkmış çünkü.

sağlık provizyonumda yukarısı gibi yazıyor gss ve borç durumunu sorguladığımda aşağıdaki gibi yazıyor sonra gönderdim melek hanım bakarsanız yazıyor

gördüm:) gelir testinde 60/c 1 çıkmış. bu duurmda 2022 aylığı açısından da geliriniz uygun demektir ve 2022 aylığı baglanır inşallah.

vallahi melek hanım karışık bir durum inanın bimere yazdım beni heryerden incelemişler çünkü edevletten baktım yazışma yapılan yerlere sgk da dahil heryere yazı gitmiş ve olumlu cvp geldi ama hala burda yazılanlara bakınca acabamı diyorum yani

önemli olan bagkurlu eşinizin olmasıydı ona BİMER'den yanıt geldi. sorun yok. gelir testinden geçmek o kadar kolay değil. Siz o gelir testinde 60/c 1 olmuşsanız baglanır.

Başvuru Durumu

Başvuru №

Tarih

Gönderen Kurum

Alan Kurum

339529 06.05.2014 www.turkiye.gov.tr BİMER
339529 07.05.2014 SEYHAN KAYMAKAMLIĞI İLÇE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
339529 07.05.2014 BİMER ADANA VALİLİĞİ
339529 07.05.2014 ADANA VALİLİĞİ SEYHAN KAYMAKAMLIĞI
339529 07.05.2014 ADANA VALİLİĞİ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
339529 08.05.2014 ADANA VALİLİĞİ SEYHAN KAYMAKAMLIĞI
339529 08.05.2014 SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ ADANA VALİLİĞİ
339529 08.05.2014 SEYHAN KAYMAKAMLIĞI İLÇE SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI

işte incelememim yapıldığı kurumlar

alem hanım bende eşimden istesem sigorta faydalanmayabilirmiyim
.

tabi ki eşinizin sağlık güvencesinden yararlanabilirsiniz bu hakkınız var. Yararlanıyor olmalısınız hatta. Sağlık provizyon sorgulamanızı yapın:https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula
istenilen bilgileri girin. Sonra sağlık provizyon sorgulama ekranına girin ve bugünkü tarihi yazın.

Üst Alt