Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin sigortasından yararlanıyorum. 2022 aylığı alabilir miyim?

müyesser

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben sağlık güvencesi olarak eşimin sigortasından yararlanıyorum kendim bir işte çalışmıyorum çalışmak istiyorum fakat uygun iş bulamadım kendi sosyal güvencem yok yaşım ilerlediği için işe giremiyorum acaba 2022 aylığı alabir miyim? %40 rapor ile.

Bu konuyu bende çok merak ediyorum umarım alırsınız:)

Sizin kendi geliriniz, Türk Medeni Kanununa göre aile mallarına iştirak edilen miktar ve evde başka çalışan varsa (çocuğunuz gibi..) ondan alabileceğiniz ve eşinizden alabileceğiniz yardım miktarı da dahil tüm gelirleriniz incelenir ve sonucunda muhtaç bulunursanız tabi ki aylık bağlanır. Tüm gelirden giderler çıkarıldıktan sonra size düşecek miktar 115 TL'yi geçmemeli. Yani eşinizin saglık güvencesinden yararlanıyor olmanız sorun olmaz önemli olan inceleme sonucunda muhtaç bulunup bulunmamanız. http://www.engelliler.biz/forum/202...22-ayliklari-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html

2022 almaya başlarsanız, sigortalı olarak işe girdiğinizde aylığı kestirmekle yükümlüsünüz..

Üst Alt