Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşimin ve benim raporumuz var. Vergi indirimi bize nasıl uygulanacak?

teyo teyo

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben 4a olarak çalışıyorum % 52 raporum var eşim % 80 ağır özür raporu var vergi indirimi için hiç başvuru yapmadım başvuru yaparken eşim içinde başvuru yapacakmıyım ikimiz içinde vergi indirimi sağlanıyormu forumda bakmakla yükümlü tabiri var benim üzerimden eşimin vergi indirimi bana ne gibi katkı sağlar ben 3 derece eşim 1 derece de gibi faydası olur bana tşkler

Engelli eşten dolayı sakatlık indirimi alabilmek için vergi indirimi talep edenin,engelliye bakmakla yükümlü olması şartı var.
Bunun da ispatı genelde sağlık sigortasının vergi indirimi talep edenin üzerinde olması oluyor.
Eşiniz çalışmadığı için ve sağlık sigortası siz çalıştığınız için vergi indirimi talep edenin üzerinden olmuş oluyor ve bu durumda eşinizin üzerinden vergi indirimi hakkından yararlanabilirsiniz, ancak eşinizin üzerinden erken emekli olamazsınız..

o zaman ikimi ayrı ayrı indirim alacağım benim %52 oranlı rapor maaşıma 50 tl yansıyor %80 raporlu eşimide bildirirsem belirli bir fiyat yansırmı maaşıma

Eşinize bakmakla yükümlü olduğunuz için yansıması gerekir..

Eşinz kendisi sigortalı olarak çalışmadığı sürece, siz onun üzerinden de sakatlık indirimi alırsınız diye tahmin ediyorum. Ama bu konuda bir örnek bilmediğim için, ne bir şey de söyleyemem. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yazarlarsa güzel olur... Aksi halde en doğru yanıtı vergi dairesinden alabilirsiniz sanırım.

Üst Alt