Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşinden dolayı sigortalı olan engelli kadına 2022 maaşı bağlanması..?

varol42

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Eşinden Dolayı sigortalı olan engelli kadına maaş bağlanırsa...eşinin sigortasından ötürü maaşı kesilir mi veya geri ödeme söz konusu olurmu ? maaş yeni bağlandı online ödemeyi alacak eşi sigortalı olduğu için tereddütte kaldı. sizlere danışmak istedim bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.

Abdurrahman, eşi 2022 aylıgına başvurduktan sonra mı sigortalı çalışmaya başladı?
Yoksa aylık başvurusu yaptıgında da eşi çalışıyor muydu?

Eğer 2022 aylıgına başvurduktan sonra eşi çalışmaya başladıysa bunu en geç 90 gün içinde sgk'ya bildirmeniz gerekiyor.
Çünkü eşler kanunen birbirine bakmakla yükümlüdür ve eşin geliri dikkate alınır. Bu bildirimi gecikmeksizin yapın sonra başınız agrımasın.

teşekkür ederim abla,işsizken başvurdu işi varken onaylandı sigorla iken yani. maaş yeni onaylandı toplu parayı alacak almasında bir sıkıntı olurmu ? hiç maaş almadı daha ? ne gibi bir baş agrıtacak sıkıntı olur abla ?

Abdurrahman, 2022 aylıgına ay hangi tarihte başvurdu? Malmüdürlüğüne başvuru formunu ne zaman doldurdu teslim etti yani?
Evrak takipte online ödeme tarihi kaç yazıyor?
Eşi çalışmaya ne zaman başladı? İlk sigorta prim gunu tarihi?

Ayrıca evde kaç kişiler?

Bu sorularımı cevaplarsan sevinirim. Ona göre durumunu inceleyelim.

Kalem;

Evde altı kişiler,anne baba kız kardeş,eşi kendisi ve bir oğlu, 04,08,2011 mal müdürlüğüne başvuru tarihi. yaklaşık 1000 gün sigorta ödenmiş başlangıç tarihi 2003 gözüküyor fakat prim ödenmeye 2007 de başlanmış. 13,08,2011 de işe giriş tarihi.
eşinin onaylanma tarihide burada

Ödeme Tarihi:20/5./07.0Ödeme Durumu:KESİNLEŞTİ
Online Ödeme Tarihi:07.05.2012Online Ödeme Tutarı:2002.92
Online Ödeme Açıklama:İLK AYLIK BAĞLAMASon Maaşı(1 Aylık):225.16

Önceki primler önemli değlil. Aylık başvurusundan sonraki primler önemliydi.
Aylık başlangıç tarihi o zaman 1 Eylül oluyor.
Dolayısıyla Eylül'den itibaren sigortalı çalışmış oluyor. Ki toplu para da 1 Eylül ve 31 Mayıs arası.

Siz en iyisi SGK'ya iadeli taahhutlu postayla bir dilekçe gönderin.
Dilekçenizde eşinin 2022 aylıgına başvurduktan hemen sonra çalışmaya baaşladıgını, başvuru tarihinizi ve eşin çalışmaya başladıgı tarihi de belirtin. Aylığın baglandıgını ama toplu parayı çekmeye korktugunuzu söyleyin. Toplu parayı alma hakkınızın olup olmadıgını sorun ve yazılı cevap isteyin.
Gelen yazıya göre hareket edin bence.
Telefonla sormak yerine dilekçeyle sorun.
uygulamalrda belki gözden kaçabilior ama bu durum aslında aylık kesme sebebidir.

Evdeki kişi sayısını sormam da bu yüzden? Evleri kira mı? Sadece eşi mi çalışıyor? Başka çalışan var mı aileden?
Yni malmüdürlüğüne başvurudan hemen sonra eş işe girmiş. Bu durum nasıl gözden kaçmış ki?

benim bir tanıdığım var eşi emekli ve kendisi 2022 maşı alıyodu yıllardırda alıyo du bazan olmuyomu nedir sorun veya neye göre sorun oluyo anlaşılır gibi değil hatta ben birkaç defa sordum sorun oldumu hiç diye yooo dediydi yıllardır eşinin emekli olduğunu ve kendisinin 2022 maşı aldığını söylüyo türlü türlü işler devlet işte nolcak işine geldiği gibi hareket ediyo

Kare, sorun o olsa neyse. Ama senin anlattıgın gibi bir olayda eşi emekli olan birini sgk sonradan tesbit etmiş onca yıldır ödediği 2022 aylıklarını yasal faiziyle geri istemiş. Böyle vakalar da var yani. Yasal açıdan da dogru bir işlem malesef.
hade boyle gözden kaçar vs bari alabildikleri kadar aylık alsınlar diye avunurum ama burası da var. korkum bu.
yıllarca alırlar bir de borç çıkarsa nolacak? Endişem bu.
O yuzden uygulamalradn değil mevzuattan hareket ediyorum. Biz işi saglama alalım da ne yaparlarsa yapsınlar
Hade aylıkları alması iyi de yıllar sonra borç ödemesi de zordur ya. tek endişem bu

Uygulamalrda bariz hatalar da oluyor senin dediğin gibi.
ama fatura vatandaşa kesilior o aylık baglayanlara değil malesef.
vatandaşa fatura kesmek daha kolay galiba.
Vatandaşı da o faturalardan koruyan uygulamalar değil mevzuattır.
Sırtını mevzxuata dayadın mı mahkemeden de alırsın geri gelir hakkını.

Sevgili Kalem Ablacığım...

bende duyma ve konuşma engelliyim..1 hafta önce evlendim..eşim memur...kimliğim değişti maaşımı da almıyorum ama 65 yaş ve üzeri sigortası değişmemiş...bu gün gidip özellikle baktım ama sigortam değişmemiş..çok üzüldüm acaba sigortamı nasıl değiştirebilirim ve eşimin sigortasından yaralanmaya başlayabilirim.. :( çok üzgünüm

Üst Alt