Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşinin sigortasından yararlana 65 yaş üstü kişi nasıl 2022 aylığı alabilir?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
107
Kalem apla bi yakınım var 2 kişiler kocası 1200 tl emekli maaşı alıyor yaşlı kadın ister istemez eşinin saglıgından yararlanıyor sadece
yaşlı kadın 70 yaşında yaşlılık maaşına başvurmak istiyor hesaplama v.s nasıl oluyor alabilirmi yaşlılık maaşı

Butunuyle farkindayim

Sosyal yardimlasmada calismâya mi basladin kanka

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
malesef eşinden dolayı alamaz.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM
evet alamaz ablası. -mka sadece yanlış ifade etmiş.

65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığında sadece 65 yaş üstü yaşlının ve eşinin geliri dikkate alınır. hanede isterse 9 kişi yaşasın, 65 yaş üstü yaşlı aylığı gelir hesabına sadece 65 yaş üstü yaşlı ve eşi dahil edilir.

bahsettiğin vakada 65 yaş üstü yaşlının eşi emekli. 1200 TL maaş alıyor.
65 yaş üstü yaşlı ve eşi gelire dahil edildiğine göre kişi sayısı iki.
kişi başına düşen aylık gelir: 1200 / 2= 600 TL

kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL üstünde olduğundan dolayı 65 yaş üstü yaşlı bireye 2022 yaşlı aylığı ödenmez.

hanede 8 kişi olsalar da yine ikiye bölünür. hanede kalan herkes (gelirleri de) dahil edilmez.

özetle, 65 yaş üstü yaşlı birey evliyse, eşinin 1200 TL aylığı varsa, isterse hanede sekiz kişi yaşasın, yine 1200 TL ikiye bölünür. kişi başına düşen aylık gelir yüksek çıktıgından aylık baglanmaz.
kirada oturuyorlarsa emsal kira bedeli karı kocanın toplam aylık gelirinden düşülür.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

ben biliyordum ayrıntılı yazmadım eşinden dolayı dedım .ve sen bana alır ya sen bilmiyorsun demıssın madem aldıgnı biliyorsun nıye soruyorsun.benm cevapdan farklı bir cevapmı aldın sonuç olarak alamayacagını hemşomda söyledi.bu ara moda oldu hakaret etmek ama haklsınz benm neyıme nıye bildiğim kadar yardım etmeye çalışıyom kı..

@-mka

ya kusura bakma ben tek kişinin geliri dikkate alınıyor diye biliyordum eşinin geliri sayılmıyor diye biliyordum kafam karıştı @Kalem apla çok teşekür ederim cvp verdigin için

ben biliyordumda unutmuşum ya ondan sordum emin olmak için

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

önemli değil zaman zaman benimde hatalarım oluyor sadece uslubuna kzımıstım.

Üst Alt