Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski Başbakanlık kartının yenilemesi!?

byarslan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selamlar,

2008 tarihli sürekli ve ağır engelli %52 raporum var bundan bir ay önce Bursa'ya gezi için gittiğim de ücretsiz kart almak istedim.
Bana başbakanlık kartının eski olduğunu aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı almamı söylediler. Bu gün devlet hastanesine gittim aslı gibidir rapor nüshası yaptırmak için bana denilen başhekim 2014 öncesi raporlara aslı gibidir yapmıyor yeni rapor almam gerektiği söylendi. diyorum rapor geçerli mi evet diyorlar ama aslı gibidir yapmayız diyorlar bu durum başına gelen var mı ?

ek olarak bende yeni kart için aile ve sosyal politikalar bakanlığı ilçe merkezine noter den aslı gibidir yaptırıp başvuru yaptım eski başbakanlık kartını da aldılar 20 gün sonra gel dediler bu prosedür doğru mu? bu 2 konu için yorumlarınızı rica ederim teşekkürler.

yeni kartmı çıkmış ne farkı var eskisiyle

raporun geçerli o memur işgüzarlık yapmış yeni rapor alma oranın düşebilir bu sefer
burası türkiye

evet başbakanlık kartlarını kabul etmiyorlar.

[SIZE=2]S.A. Bakın sevgili kardeşim. Bu hükümet AB rüyası uğruna müktesep hakları insanların elinden alıyor. Müktesep (kazanılmış) hakları elinden alınan gruplan içerisinde ne yazık ki biz sakatlar de bulunmakta.

Bundan bir müddet önce ama uzun bir müddet önce devlet ricali hazretleri eski raporların geçersiz addedileceğini buyurdular ancak gelen tepkiler üzerine bundan cayarak, eski tarihli raporların geçerliliğini koruyacağını lakin resmi kurumlarda yeni bir işlem yapılması için yeni rapor gerekeceğini belirttiler. Maksat sakatların sakatlık nispetlerini AB standartlarına göre ayarlamak. Aslında bunun altında yatan gizli niyet sakatlık nispetlerini düşürmek, AB.ye uyum lafları işin bahanesi. Eskiden mesela %40 olan sakatlık nispetiniz, yeni rapor almaya kalktığınızda %35.e düşecek gibi. Nispet düşünce de bazı haklardan yararlanamıyorsunuz.

Başbakanlık Özürlüler İdaresinden aldığınız kart işi de böyle. Maksat bizlerle ilgili kurumları sık sık değiştirip yeni rapor veya yeni kimlik kartı almaya zorlamak ve sayede de sakatların bazı haklarını ellerinden almak.

Maalesef bu eziyet ile hepimiz sık sık karşılaşmaktayız. Tabii bir de yeni sistemde Başbakanlık kalktı ya Özürlüler İdaresinin kartını pek kolay kolay kabul etmezler.

Ben de İstanbul.da belediyeye su tarifesinde sakat indirimi için talepte bulunduğumda tuttular bende de yeni rapor istediler, Başbakanlık kartımı kabul etmediler. Alt tarafı su tarifesinde indirim yapılacak. Şiddetli şekilde itiraz ettim, hatta ağız dalaşına giriştim desem yalan olmaz. Bunun üzerine şeflerine çıktılar ve şefleri Başbakanlık kartımı kabul etti benim cazgırlığım karşısında. Sene 2015 dikkatinizi çekerim.
Gavur eziyeti maalesef.

Her zaman diyorum bu hükümet bizleri dinlemiyor, kesinlikle dinlemiyor. Birileri bilip bilmeden üst makama bir şeyler fısıldıyor ve o fısıltıya göre işlem yapılıyor, mevzuat hazırlanıyor ama bizi dinlemek asla yok.
Selametle. [/SIZE]

Aslında bu değişim işini, fotokopiyle de yada raporu tarama işlemiyle de yapabilirler.

Üst Alt