Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski engelli kimlik kartımı kaybettim. Yenisi için ille de yeni rapor mu gerek?

abukcuoglu

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 15 sene önce %45 oranla aldığım engelli kimlik kartımı kaybettim .Sosyal hizmetleri aradım fotokopiside olduğu olduğu halde yeniden rapor almam gerektiğini yeniden başvuru yapmam gerektiğini söylediler.yeni rapor sisteminde bu oranı vermediklerini söylüyorlar ben 15 sene öncesine göre iyileştimmi! daha kötü durumdayım her iki kalçamda çıkık var nedir bu mevzuatlar anlayamıyorum engellilere her geçen gün sıkıntı çıkarıyorlar.Bu durumda olup yeni rapor alan arkadaşlar varsa onların tecrübelerine ihtiyacım var.

Eski raporunuzu kullananilirsiniz kazanilmis haklar maddesi var bu konuda

eski raporum elimde yok fotokopisi var hastaneden aslı gibidiri istedim 2008 öncesi arşivilerin yakıldığı söylendi olsa bile 2008 öncesinin geçerliliği olmayacağı söylendi.

Raporun aslı elinizde olmalı veya noter onaylı sureti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

abukcuoglu
malesef kazanılmış haklar maddesi olmasına rağmen yeni rapor istiyorlar eski raporun sürekli bile olsa istiyorlar bende 2001 de aldığım %55 raporu kabul etmediler yeni rapor için başvurdum ve oranlar değişmiş ve %55 olan raporum olmuş %13 sen düşün artık ben iyileşmedim dahada ilerledi görmem bozuk hala ama gel gelim devlete göre iyileşmişiz benim başka rahatsızlıklar vardı onlarada oran alabildimde Allahdan emekli olabildik şimdi 2013 öncesine bile mırın kırın ediyorlar

Evet bünyamin kardeş doğru söylüyorsun Yapacak bir şey yok benim 18 yaşında %63 raporum 2003 yılında %45 e düştü kaybettiğim engelli kimlik kart için yeniden rapor için uğraşmama değermi fotokopisini dilekçeye ilave etsem faydası olurmu bilmiyorum çünkü herkes aynı oranı alamayacağımı söylüyor bende kararsızım rapor çıkartmak bayağı zor bu şekilde başka uğraşan varsa bilgilerine ihtiyacım var.

Üst Alt