Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski ıslak imzalı engelli raporlarını yenilemeye gerek var mı?

Kaptan53

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Bu raporları yenilemeye, yani tekrar yeni rapor almaya gerek varmı? Hastaneden randevu aldım, gerek yoksa iptal edicem.

Kaptan53
Bazı ulaşım kartları ve araba alma niyetin varsa raporunu 2019 dan önce aldıysan yenilemen gerekiyor.
bazı belediyeler 2019 dan sonra alınmış rapor istiyor özelliklede belirtiyor.
Söylemedi deme.
(Dimyata pirince giderken Eldeki Bulgurdan Olma.)

SNRBYSL
Bununla ilgili uzun süre önce telefonuma sms gelmişti, şuana kadar herhangi sorun olmadı. Ulaşımdan yararlanıyorum. Son kısmı neden öyle söylediniz onu anlamadım.

asidadaş
Rapor sürekli. Maluliyet, erken emeklilik için kurula gitsem eski rapora birşey olur mu sizce? Süresizden süreli olması gibi vb.

Kaptan53 yeni rapor alıpta başınıza iş acmayın aldıgınız son rapor gecerli olacaktır önce aldıgınız raporlar gecersiz sayılacaktır

tb2nhf

Aslında benim derdim yeni rapor değil. Eski raporumda kronik hastalıktan %50 verilmişti. 2019 yılındaki yeni yönetmelikten sonra aynı oranı verilir mi? Sürekli rapor verilmişti, tekrar sürekli verilir mi bilmiyorum. Benim asıl merak ettiğim vergi indirimi, muafiyet, erken emeklilik gibi haklarım var mı? Bunları yeni rapor almadan veya rapor alıpta eski raporu bozmadan öğrenmenin bir yolu var mı?

Kaptan53

Sizden herhangi bir kurum yeni rapor istemedikçe sırf meraktan gidipte yeni rapor almayın.2008 öncesi SSK girişiniz varsa %50 oranıyla zaten vergi indirimi ve erken emeklilik hakkınız var. Engelli kimlik kartı indirimli otobüs kartı vb. gibi bütün haklarınız var.

Vergi indirimi için başvurduğunuz zaman şu anki raporunuzu isterler bir eksiklik görülürse o zaman sizi sevk ederler yeni raporunuzu alırsınız.

Eski raporunuzun oranı daha yüksek diye başvurduğunuz kurumlarda eski raporu kullanırsanız ve tespit edilirse suçlu olursunuz. Yeni rapor aldıktan sonra eski raporunuz zaten geçersiz olacaktır.

İstanbul kartımı yeniledim yenilerken e-imzalı rapor istendi.Ulaşım A.Ş.

Bazı belediyeler. (Örnek olalarak Tekirdağ B.B tekulaş)
https://www.tekulas.com.tr/tekkart.php#

[COLOR=#000000 !important][FONT=&quot]Kimler Alabilir? Başvuru Şartları ve Gerekli Evraklar?[/FONT][/COLOR]
[FONT=&quot]Sağlık Kurulu raporu olan AĞIR ENGELLİ (TAM BAĞIMLI) veya engelli kartı üzerinde "ULAŞIMDA REFAKATÇI HAKKI VARDIR" yazan Ağır Engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat ettikleri engelli ve refakatçisini kapsar.

İstenilen evraklar : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli kartı, Engelli raporu (2019 yılından itibaren alınan raporlar) kimlik fotokopisi, 1 Adet vesikalık

Not : İstenilen vesikalık fotoğraf; 1 adet, son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.[/FONT]

[FONT=&quot]

2017 yılında almış olduğum sağlık raporu ile araç almıştım 2023 yılında tekrardan araç almak istediğimde yönetmelik değişti yeniden rapor almam istendi bende seve seve yeniden rapor çıkartmam gerekti araç alabilmek için
2017 yılında almış olduğum rapor % 50 ve süresizde güncel sağlık raporu %47 5 Yıl kullanım süresi verildi.

[/FONT]

@SNRBYSL
[FONT='inherit']
[/FONT]
Bende istanbul'da ikamet ediyorum. Bana ibb'den raporla alakalı mesaj gelmişti, kartımı yeniledim ama benden rapor istemediler. Eski kartımı ve engelli kartımı verdim, sorun çıkmadan ulaşım kartımı yeniledim.

Her geçen yıl yönetmelikte değişiklik yapıyorlar, yapılan her değişiklikte engellilerin yararına herhangi birşey gelmiyor. Tam tersi sahip olunan haklar azaltılıyor. Sürekli verdikleri raporları süreli vermeye, örnek veriyorum %60 engelli raporu verirken %45-50 vermeye başladılar. Bu iş böyle giderse ileride bizi engelliden saymayacaklar, varsa erken emeklilik hakkı elimizden de alacaklar. Hasta adamı, sağlıklı gösterip 60'ından sonra emekli edecekler. Haksızmıyım?

Şuanda da öyle aslında. 2008 öncesi sigortalı olanlar kolay emekli oluyor. Sonrakilerde farklı şartlar var.

Üst Alt