Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski rapordaki ibareler yeni rapor alırken etkili olur mu?

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
2000y ılında aldığım %40 olan sağlık raporumda "uzun süre ayakta durmayı gerektirmeyen ve sağ elle ince iş yapmayı gerektirmeyen işlerde calışabilir" yazmakta
aynı zamanda ehliyetimde ticari arac kullanamaz ibaresi mevcut.
Benim sormak istediğim şu anki durumda tekrar rapor alırken bu kriterlerin etkisi olur mu? zaten mevcut raporumda sürekli ibaresi mevcut ve raporumdaki bu ibarelerin rapor oranımın korunmasına katkısı olur mu

Hayır, kurul tamamen kendi değerlendirmesine göre sonucu belirler. Ama yine de yanınızda bulunmasının bir zararı olmaz...

arkadaşım 2006 yılındaki yeni yönetmeliğe göre rapor oranları ölçütleri değişti. Genel olarak yeni alacağın rapor düşük olabilir. Benim %50 raporum %25'e düştü. Sürekli yine yazılıyor, %25'le işe giremez insan. Bu işe kimse duyarlı değil. Kazanılmış hak geri gitmiş. Xamanla herkes görecek zararlarını. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Evt sevgili alpin burda en önemli nokta rapor oranı düşünce malum bazı haklarda düşüyo yani raporun engelliye sağlıyacağı avantaj lar ortadan kalkıyo fakat örneğin calışıp calışamıcağı iş alanları bölümündeki ifade ozmn ne anlama geliyo veya şöyle söyliimsadece prosedürdenmi ibaret

resmi iş ilanlarında en az %40 rapor istiyorlar, sosyal dayanışmaya başvuran en az %40 rapor istiyor.... devam edip gidiyor. Şu an ben %25 raporla hiç bir yere gidemiyorum. O zaman ben polislik, askeriye vs... sınavlara başvurabilirim. Çünkü bişeyim yok sayılıyorum. Oda kapalı. Eeeeeee ben inşaatlarda, beden gücüyle çalışacak durumdada değilim. Ortada kalmış durumdayız anlayacağınız. Bakıyorumda forumlarda burda kimse bunun ne kadar kötü bir şey olduğunu daha kimse anlamamış. Özellikle yetkili ve uzman kişiler. Hiç sesleri çıkmıyor..Bunun resmi mücadelesi yapılması hatta yönetmeliğin iptali için dava bile açılması gerekiyor.

Tıpkı .....YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ......

Ben rapordaki bu bölümün hiçbir işe yaramadığı kannatine vardım.Bir kişiye ticari araç kullanamaz uzun süre ayakta durmayı gerektiren işlerde ve sağ elle ince beceri gerektirmeyen işlerde calışamaz diye rapor veriyosun,fakat raporun işlevselliği sıfır.Bu kategoriye giren işler hangi işlerdir bu kategorideki işleri ayıkladığımız zaman kişinin muracaat edebileciği ne kadar iş alanı kalıyor bunlarla ilgili hiç bir kıstas yok.Örnek uzun süre ayakta durmamak demek nedir inşaat işçiliği yapamazmı -postacı -bekci-güvenlik memuru-seyyar satıcı-hademe olamazmı mesela,ince beceri derken daktilo -bilgisayar-silah-ticari arac-elektronik tamiri-aşcılık bu işlere giriyomu mesela madem amaç iş gücü kaybını belirlemek reel sektördeki iş alanlarından nekadarında iş bulabilir gerçek bi değerlendirme varmı yoksa bişeler yazılsın diyemi karalanıyo sayfa bana öyle geldide..

yıllardır ilk defa mecliste hemde tek başına iktidar olmuş bir partinin(AKP) engelli milletvekili var.bence ona ulaşıp bu sorunu bizzat ona anlatmak lazım.kendisi bildiğim kadarıyla görme engellilerin sorunlarıya bizzat ilgilenmişti.

Üst Alt