Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporla yeniden araç alınabilir mi?

SeRBeY006

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba
Ortopedik özür : %33
Ağır Özürlü (Kısmına) : Hayır
Rapor Sürekli : Evet

Ortopedik Kas İskelet Sistemi
: Sol Kalça ciddi eklem rom kısıtlı, Sol diz 35 derece flexionda ankiloze, sağ diz 90 derece flexion aralığı mevcut, 8 derece flexion kontraktürü sol alt ekstiremtede 3 cm kısalık, sol ayak bileği plantar filexionu 15 derece ;

Monoküler Şartlarda H sınıfı Ehliyet alır. Otomatik Vitesli araba kullanır şeklindedir.

2013 yılında H Ehliyetimi ve Raporumu Volkswagen Bayiine götürdüm. Bayii Vergi Dairesine sorarak ÖTV ind-MTV muaf araç alabileceğim söylendi. Ben de aracımı aldım. Benim sorum; ilk aracımı 5 yıl önce bu raporumla 30.04.2010 tarih ve ÖTV-2 / 2010-3 say. sirküye göre aldım. Şimdi GİB bu raporla alamazsın diyor. Acaba değişen birşeyler mi var. Konu ile ilgili Kanuni dayanak, tebliği, sirküler var mı merak ediyorum. Acaba Özelgeye itiraz edebilirmiyim. Konuyu BİMER-CİMER-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile en son Yargıya taşımak istiyorum. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Malesef sistem böyle işliyor. Hastane olsun, vergi dairesi olsun engelli gördümü aklı çıkıyor

kardeş sinirimden gülüyorum şuan :)

raporunda sürekli yazıyorsa alabilmen lazım bir yanlışlık var bu işte

SeRBeY006

acaba araç raporunu değil de ehliyeti mi dert ettiler (ehliyette kod yoksa onu mu sorun ettiler). Çünkü teorik olarak 2010 tarihli rapor kullanılabilir

SeRBeY006 yaz kardeşim ben bimer ve cimer e yazdım şuan 2 taraftan da maliye bakanlığına yönlendirildiği görünüyor. Üstsüte yapalım bence başvurularımızı.

Arkadaşlar Merhaba

ÖTV kapsamından araç almak için ,
Ankara Numune Hastanesi Sağlık Kuruluna 31.01.2013 tarihinde başvurmam sonucunda Ortopedik Kas İskelet Sistemi ve Görme Sistemi olarak Sağlık Kurulu Raporumu Aldım.
Ortopedik özür : %33
Ağır Özürlü (Kısmına) : Hayır
Rapor Sürekli : Evet
Ortopedik Kas İskelet Sistemi : Sol Kalça ciddi eklem rom kısıtlı, Sol diz 35 derece flexionda ankiloze, sağ diz 90 derece flexion aralığı mevcut, 8 derece flexion kontraktürü sol alt ekstiremtede 3 cm kısalık, sol ayak bileği plantar filexionu 15 derece ;

Monoküler Şartlarda H sınıfı Ehliyet alır. Otomatik Vitesli araba kullanır şeklindedir.

Mevcut Ehliyetim H sınıfı Monoküler - Otomatik Vitesli araç

Ben bu rapora istinaden Şubat 2013 tarihinde Ehliyet ve Raporumu Doğuş Oto Volkswagen Bayiine götürmem sonucunda, Bayii Vergi Dairesine sorarak ÖTV indirimli - MTV den muaf araç alabileceğimi tarafıma söylemiştir. Ben de bu doğrultuda aracımı aldım. Yeni araç almak için 5 yıl süremi doldurdum. Mevcut arabamı satıp, tekrar sıfır araç almak için Bayi ye gittiğimde GİB'lığı - ÖTV servisine sormamı ve özelge istememi tarafıma ilettiler. Bende bu kapsamda Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı ÖTV servisinden özelge istedim. Özelgede Engelli Sağlık Kurulu Raporunda belirtilen engellilik durumunuz ( Sağ Kalça ciddi eklem rom kısıtlı, Sol diz 35 derece flexionda ankiloze, sağ diz 90 derece flexion aralığı mevcut, 8 derece flexion kontraktürü sol alt ekstiremtede 3 cm kısalık, sol ayak bileği plantar filexionu 15 derece ) itibariyle, mezkur Genel Tebliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2-c) maddesi uygulamasından yararlanmanız mümkün bulunmamaktadır denildi. Nedenini sorduğumda (kendini doktor yerine koyarak) Raporumu bana yorumladığını Sol Kalça belirtilerinin açık ifade edilmesi gerektiğini, sol dizin 35 derece kıvrıldığını, sağ diz 90 derece değil 110 derece olmasını, sol alt ekstremitede 3 cm kısalık değil 5 cm kısalık olması gibi tutarsız ifadeler bildirdi. Bende bu yorumunuza göre; Benim Sağlık Kurulu Raporumun 9 uzman doktorun imzaladığını böyle bi durumda bana Manuel tertibatlı araç kullanır diye rapor verilmesi gerektiğini ifade ettim. Bunlar nerde var dediğimde 4760 ÖTV Kanununun II sayılı Tebliği (7/2-c) maddesinde ve bu bilgileri havuzdan alıyoruz denildi. Raporumu yeniden almamı istediler. (Mevcut raporum Sürekli) O zaman sağlık kurulu raporu almanın ne gereği var merak ediyorum. GİB deki Gelir uzmanının umrunda bile değil, engellilere engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Şikayet edebilirsiniz diyorlar. Kraldan çok kralcı var gibi gözüküyor.
Benim sorum; ilk aracımı 5 yıl önce bu raporumla 30.04.2010 tarih ve ÖTV-2 / 2010-3 sayılı sirküye istinaden aldım. Mevcut arabamı satıp 2. aracımı almak istiyorum. Acaba değişen birşeyler mi var acaba. Bu doğrultuda 4760 sayılı ÖTV Kanunu Tebliği ve Sirküleri İnceledim ama hiç böyle bilgilere rastlamadım. Konu ile ilgili Kanuni dayanak, tebliği, sirküler var mı merak ediyorum. Acaba Özelgeye itiraz edebiliyormuyuz. Bu konuyu BİMER-CİMER-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile en son Yargıya taşımak istiyorum. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

yok arkadaşım yok değişen bişey. Yalnız siz rapordaki sağ dizi sakın karıştırmayın tekrar rapor alın özelgenize ne kadar sürede cevap aldınız. Memurlar kendini doktor yerine koyuyo sağ dizde sorun var gibi değerlendiriyo bence. SeRBeY006

Özelgeme 10 günde cevap aldım SU35 Sağı sola solu sağa karıştırmış zaten gib uzmanı. Bunlar ne yaptığını biliyorlar mı ki. Kafalarına göre takılıyorlar.

Merhaba ugir %91 engelli raporunuzla aracı kendiniz mi kullanıyorsunuz. Kişinin H sınıfı ehliyeti var ise % 90 üzeri raporla kişi araç alıp kullanabilir mi. İl sağlıktan , GİB de ve Emniyette Trafik tescilde Bir sıkıntı çıkarmı. Yeni ehliyet ve yeni kodlu rapor olmak zorunda mı. Bilginiz varmı acaba.

SeRBeY006 kardeş sen özelge ye itirazını nereye yaptım red gelen özelgeni düzelttiriparacını alabildin mi bu durumda ben vallahi 5 hafta halen cevapbekliyorum Ankara dan

Yok SU35 kardeşim itiraz etmedim. Avukat bi arkadaşıma verdim özelgeyi. Şu meşhur 4760 ÖTV Kanununun II sayılı Tebliği (7/2-c) maddesinde bizim göremediğimiz ve anlayamadığımız ne var acaba. GİB in mevzuat sayfasında özelgeleri inceledim bizim durumumuzda çoğu kişiye farklı ildeki vergi daireleri araç alabilir görüşü vermiş. Avukatım bi incelesin bu iş yargıda bitecek gibi. Kimsenin keyfi davranmaya hakkı yok ÖTV servisindeki gelir uzmanınıda onun şefinide görevi ihmal ve kötüye kullanmaktan şikayet ve dava edeceğim. Bu sefer sert Kaya ya çarptılar. Araç pazarlığımı yaptım Bayii bekliyor şimdilik.

SeRBeY006 PARDON ben aracını alabildin zannettim. Vallahi ne diyeceğimi bilmiyorum artık ama bende sağlam kaya değilim şu an cevabım henüz gelmedi ama bimer cimer maliye gov her yere yazdım. Hakkım ve asla bırakmayacağım Crimean o rektör % 90 oranla almış arkadaşım o oranla zaten ehliyet sormuyorlar engel oranı %90 altındaysa ortopedik engelliysen kesinlikle yeni ehliyet olmadan alamıyoruz.

Kim demiş yeni ehliyet olmadan olmaz diye GİB KEYFİ HAREKET EDİYOR bu arkadaş hem Isparta hem İstanbul VD. den olur almış. Şimdi sorarım sizlere bu çifte standart ve ayrımcılık değilmi bunları hep dosyaladım ve kopyaladım bunlar mahkemede hep delil teşkil edecek o Memurun ve şefin benden çekeceği var...Bu olayı TV kanallarının ihbar hattınada ulaştıracağım. Avukatımdan bi haber gelsin Maliye bakanlığı ve GİB ne açıklama yapacak merak ediyorum. sincekara Avatarından alıntıdır.
sincekara said:
02.04-2018 20:25
Arkadaşlar
Bugün hunday bayisine 2017 model tucson için kapora verip,101500 liraya elite plus bağlantı yaptım.
Ayın 15.de günüm doluyor
Plaka işlemlerine o zaman başlayacağız.
Bu arada maliyeden onay aldık,mevcut raporum ve h sınıfı eski ehliyetimi kabul ediyorlar.

Üst Alt