Merhabalar. askerlikten H90.3 hastalığı ile muaf tutuldum. ben özürlü raporu müracaatı için devlet hastanesine gittim. doktora gittim doktor da beni bilgi işleme kaydını yap dedikten sonra odyo testini yaptır dedikten sonra .daha sonra bilgi işleme gidip kaydımı yaptım sonra odyo testine gittim odyo testini yaptırdım. işitme kaybı oranları sol kulak 88 db ve sağ kulak 98 db olarak çıktı. daha sonra sağlık kuruluna gittim. bir engel çıktı. en son almış olduğum 15 nisan 2011 de % 30 raporunun üzerinden 1 sene geçmesi gerekiyormuş yeni rapor alabilmek için. şuan mart nisan aylarını beklemem gerekiyormuş. sağlık kurulu çalışanları da dedi ki eğer 1 sene geçmezse senin özürlü raporunu ulusal özürlüler veri bankasına kayıt yapamayız dedi ve % 40 altında rapor alırsın dedi. şimdilik ben mart nisan ayını bekledikten sonra yeni rapor alabilmek için eski raporlarıma ait son 1 senede çıkarmış olduğum 4 tane rapor % % 34, % 20, % 28 ve % 30 luk raporlarındaki yaptığım işitme kayıpları ile yeni alacağım devlet hastanesindeki raporun işitme kayıpları 88 db ve 98 db ile eski raporundaki işitme kayıplarını etkiler mi. doktor benim yeni alacağım rapordaki işitme kayıpları ile eski raporlarındaki işitme kaybını karşılaştırır mı, doktor benim % 40 üstündeki verilecek oranı % 40 ın altına düşürür mü? arkadaşlar bilgi verirseniz çok sevinecem çok önemli bu konu. cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkürler.