Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporu yenilerken kaymakamlığa gönderiyorlar!?

adamo

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
6
2005 yılından kalma T.C. Kimlik no yazmayan engelli raporumu yenilemek için bir devlet hastanesine bugün gittim. Rapor sürekli olsa bile bağlı bulunduğun kaymakamlığa gidip "rapor itiraz" bölümünden yeniden bir hastaneye sevk alıyormuşsun. Ben de yeni öğrendim, kaymakamlıklarda rapor itiraz birimi kurulmuş. Ama ben bundan yırttım, eğer eski raporunuzdan sonra yeni bir hastalığınız, engeliniz oluşmuş ise yeni raporu veriyorlar; benim diyabet oluşmuştu ikinci olarak; heyete girdim ve sonucu bekliyorum...

biraz daha açıklayıcı yazarmısınız

Yenilenen sağlık kurulu raporları diğer adıyla engelli raporlarının düzenlenmesindeki yönetmeliklerin değişmesi sebebiyle eski raporunu al oturduğun ilçenin kaymakamlığına git orada rapor itiraz birimleri varmış, oradan yanlış duymadıysam hakem hastaneye mi ne oraya gönderiyorlarmış oradan da yeni raporunu al diyorlar, ancak gönderdikleri hastaneye randevu almak çok zor, belki de aylarca beklemek zorunda kalınacak. Bunu sadece bana değil eski raporla gelen herkese söylüyorlar. Ancak eski raporundaki hastalığın, engelin neyse artık işte aynı ise şu anda o zaman kaymakamlığa git diyorlar, benim ikinci bir hastalığım oluşmuştu ilk raporu aldıktan sonra bundan dolayı yeni rapor gittiğim hastaneden çıkartabileceğim. Ve yeni raporu ne amaçla aldığınızı soruyorlar; ben iett ücretsiz seyahat kartı ve engelli kimlik kartı için alacağımı söyledim 7 tane doktor dolaştım ve sonucu bekliyorum...

adamo

Hayır hayır, yok böyle bir şey! Kaymakamlıkla sağlık raporunun hiç bir bağı yok. 2022 maaşı açısından raporun yenilenmesi gerekiyorsa, belki o zaman kaymakamlıktan sevk almak faydalı olabilir o kadar. Başka türlü mümkün değil bu tür bir prosedür

Kaymakamlık diye söyledikleri acaba Hükümet Konaklarında bulunan İlçe Sağlık Müdürlükleri olabilir mi?Ben ilçe sağlık müdürlüğüne TCKN olmayan eski tarihli raporları sorduğumda rapor yenilemeniz gerekiyor TCKN olmayan raporlar geçersiz onun içinde dilekçe yazmanız form doldurmanız ve doktorun sizi hastaneye sevketmesi gerekiyor demişlerdi.

OturanBoğa Sayın hocam bana bu şekilde söylediler; hastane Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi
Only10 Dediğiniz gibi olabilir

Agzi olan konuşuyor ülkenin anasını memurlar belledi yok öyle bişey engelli kartı iett eski raporlar geçerli kazanılmış haklar var açın rapor yönetmenligini okuyun

geçen hafta engelli kartı otobüs kartı çıkardım eski raporumu götürdüm 10 yıllık sürekli kabul ettiler nerden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri raporunuz sürekliyse geçerlidir
adamo MİLLETİ YANILTMA ESKİ RAPORLAR GEÇERLİ SENİN BAŞKA HASTALIGIN ÇIKMIŞ EKLETMEK İÇİN O ZAMAN DOGRUDUR YENİ RAPOR ALACAKSIN BAŞKA YOLU YOK

Raporların geçerlilik süresi
MADDE 11 – (1) Rapor sürekli veya süreli olarak düzenlenir, raporda geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.
(2) Bireyin engel durumunun ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon uygulamaları ile zaman içinde azalma ihtimali olduğu ve hastalık bulgularının tam olarak görülemediği hâllerde süreli rapor düzenlenir.
(3) Bireyin engel durumunun sabit kalması veya artması söz konusu olan hastalıklar için sürekli rapor düzenlenir.
(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.
(5) Kurumların ilgili mevzuatları gereğince, gerekçesi belirtilerek yazılı kontrol muayenesi talebinde bulunulması durumunda sağlık kuruluşunca yeniden rapor düzenlenir.
(6) Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 18 yaşını doldurmaları sebebiyle raporları geçersiz hâle gelenler, 18 yaşını doldurdukları tarihten itibaren üç ay içerisinde yeniden engellilik durumunun tespiti için başvuruda bulunur. Başvuruda bulunanlar için bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde düzenlenecek engelli sağlık kurulu raporları, Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporları hariç ilgililerin 18 yaşını doldurdukları tarihten itibaren geçerli sayılır.
(7) Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalması durumunda, engelli bireye talebi üzerine tekrar rapor verilebilir.

(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.

SENİNKİ 4 MADDEYLE İLGİLİ OKU

Raporlara itiraz
MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. Kurum itirazlarında süre aranmaz.
(2) Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.
(3) İlk veya itiraza istinaden alınan ikinci rapor hakem hastaneden alınmış olsa dahi hakem hastane raporu olarak kabul edilmez.
(4) Süreli/sürekli verilen raporlar ile ilgili olarak kontrol muayeneleri dışında herhangi bir sebeple kurum tarafından yeni bir rapor istenmesi durumunda, ilgili kurumun gerekçeli yazısına istinaden müdürlük tarafından, birinci ve ikinci fıkralara göre işlem yürütülür.
(5) Hakem hastane kararı ile süresinde itiraz edilmeyerek kesinleşen rapor hakkında aynı gereksinim alanı ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir.
(6) Terör, kaza ve yaralanma nedeniyle verilen, ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon ile engel oranının değişmeyeceği hakem hastane kararı ile kesinleşen sürekli ibareli raporlar için yeni rapor başvurusu kabul edilmez.

Kazanılmış haklar
MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.
(2) Ancak, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen;
a) Süreli engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin yeniden sağlık kurum ve kuruluşlarına sevk işlemleri uyarınca düzenlenecek raporlar,
b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,
c) Hakkında engelli sağlık kurulu raporu düzenlenen kişi, vasisi veya kurumlarca yapılan yeni rapor başvuruları, kontrol muayeneleri,
bu Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! size kesinlikle katiliyorum. herkes ayri telden çalıyor yönetmeligi okumuyor musunuz arkadaslar eski tarihli rapor alinmasi zorunlu ise neden vergi dairesi ankara saglik bakanligi daha yeni is degistirdim oyle ise kabul olmazdi tekrar rapor istenirdi.Ayrica her memurlarla muhatap olmayin kendi anladigi gibi cevap veriyor.Saglik bakanlıgı 184 bana dediki hastane memurlariyla muhatap olmayin bizim soyledigimiz kisilerle muhatap olun dedi.Demekki asılsız konusmalar cok var.

OturanBoğa BÜLENT ABİ 5 Cİ MADDEDE YENİ RAPOR BAŞVURUSU 6 AY SONRA DİYOR AYNI GEREKSİNİM ALANI NE DEMEK 6 CI MADDEDE İSE YENİ RAPOR BAŞVURUSU KABUL EDİLMEZ DİYOR HAKEM HASTANE KARARI İLE KESİNLEŞEN DİYOR 5, VE 6 CI MADDEDE BİR ÇELİŞKİYE DÜŞTÜM CVP VERİRMİSİNİZ

(5) Hakem hastane kararı ile süresinde itiraz edilmeyerek kesinleşen rapor hakkında aynı gereksinim alanı ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir.
(6) Terör, kaza ve yaralanma nedeniyle verilen, ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon ile engel oranının değişmeyeceği hakem hastane kararı ile kesinleşen sürekli ibareli raporlar için yeni rapor başvurusu kabul edilmez.

TERÖR KAZAYLAMI İLGİLİ BU MADDE

6 CI MADDE FARKLI BİŞEYMİ

Senin gittiğin yer aile sosyal bakanlığıdı galiba kaymakamlık diyosun

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! Sen de herkesi kendin gibi görme... Ben başımdan geçen olayı anlattım sadece; belki de biraz farkındalık olsun diye; bir de senin cevabını bile ciddiye alıp adam gibi cevap yazdım; laflarına dikkat et!!!

Bende 2 gün önce yeniledim öyle birnsey olmadı. abilerim.gecennsene yüzde 86 ağır engelli raporu aldı dedem 85 yaşında busene tekrar.girdi durumunda bir değişiklik yok aynı sedye üzerinden götürdük yatalak kısmı felç çeşitli rahatsızlıklarında var göz ve kulakda vs acaba tekrar tam bağımlı verirler mi

Kimsenin tartıştığı yok herkes başından geçeni anlatıyor... Gittim Murat Kölük Hastanesi ne başıma bunlar geldi... Sert mizaçlı bir kadın koymuşlar engelli belgesi veren yere yanında da izbandot gibi güvenlikçiler; kaç kişiyi geri gönderdiler bu yüzden; topluma faydası olmak istiyorsan git Murat Kölük Hastanesi ne durumu düzelt yada SABİM e telefon aç şikayet et... Burada insanları ezmenin bir anlamı yok!!!!!

adamo
Siz yeniletmek istemişsiniz, raporunuz sürekli olduğu için sizi itiraz için ilçe sağlık kuruluna yönlendirmişler. İlçe sağlık kurulu kaymakamlık binasında ise bu sizi yanıltmış olmalı.
Sizin o rapordan sonra farklı bir rahatsızlığınız oluşmuş, yeni bir rapor başvurusu almışlar. Buraya kadar herşey normal.
Ama üzerinde TC kimlik numarası olmayan raporlar geçersiz şeklindeki iddianız kesinlikle doğru değil. Arkadaşların tepkileri de bu iddiaya zaten.

Ufukalp

Sayın Ufukalp teşekkür ederim; bana söylediklerini söyledim sadece; üzerinde Tc no yazmayanların geçersiz olduğunu da ilk raporumu aldığım yer olan Sadi Konuk Hastanesindeki yine izbandot güvenlikçi içerideki memura sorarak söyledi; aksini ben de iddia etmiyorum; nazik cevabınız için tekrar teşekkür ederim...

Üst Alt