Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporum %45 ve üzerinden 6 ay geçti yeni rapor almak istiyorum..?

psikotik

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
4
Ben organik olmayan psikotik bozukluk hastasıyım. Bir kamu hastanesinden %45 oranında engelli raporu aldım. Bu raporun üzerinden altı ay geçti. Benim bacaklarımda yanıklar mevcut. Ben bu yanıkların raporda bir oran verildigini bilmiyordum. Şimdi bacağımdaki yanık oranlarını bu rapora ekletmek istiyorum. Yani yeniden bir rapor almak istiyorum. Şimdi ilk aldığım raporun üzerinden tam altı ay geçti. Şimdi izleyeceğim yol nasıl olmalıdır?

1-İlk önce ilçe sağlık Müdürlüğü’ne mi başvuru yapmalıyım? Yoksa
2-Direk hastaneye gidip yeni bir rapor mı çıkartmalıyım?

psikotik mrb öncelikle farklı bir hastaneye gidin yeniden bir rapor almaya çalışın rahatsızlığınız ilerledi diye
Eğer kabul edilmezse baş vurunuz il sağlık müdürlülüğüne gidip itiraz sonucu size farklı bir hastaneye sevk edeceklerdir.

2 ay önce spastik paraparezi den %60 rapor almıştım geçen dönemde idrar kontrolü iyice sıkıntı olmaya başladı ve bugün önce iç hastalıkları oradan üroloji doktoruyla görüştüm kan ve idrar tahlilleri yapıldı sonuç iyi idrar önce ve sonrasını ultrasonda takip etti içeride epey kalıyor dedi .doktor büyük ihtimalle spastik paraparezi nedeniyle norojen mesane bozukluğu sıkıntın dedi araştırma hastanesinde ürodinami yapılsın tak öğretelim sana dedi bakalım yarın gidiyorum.sorum şuki norojen mesane çıkarsa ilk rapor revize için 6 ayı geçirmelimi

Eserin79 geçmiş olsun 6 ay geçmesi lazım rahatsızlığım ilerledi diye yada il sağlık müdürlülüğene giderek itiraz etmelisiniz.

umut2135

Teşekkür ederim: hakem hastaneye gönderir onlarda galiba

Spastikpareparazi şeker tansiyon ve kulakta işitme kaybı ile 2014 yılı içinde %81 rapor aldım ağır özürlü yazmadığı için il sağlık müdürlüğüne itiraz ettik ayni il ici.de merkezde devlet hastanesi de ayni %81 surekli raporu verdi.

Geçen ay içersinde tekerlekli sandalyeden düştüm beyinde kanama ve pıhtı oluştu sağ kolum ve ayaklarda his kaybı oluştu.ürolojik sebeplerde var. İl sağlık müdürlüğüne şimdi tekrar itiraz için başvuru yapalim dedik ancak 2 hastene raporu da ayni olduğu için itirazı kabul etmediler DURUM DEĞİŞİKLİĞİ isteyin dediler.son aldığımız rapordaki hastane değilde başka hastaneden raporu almak mümkün mu oranda da değişiklik olurmu

@Eserin79 evet il sağlık sevki ile gidersen farklı bir hastaneye yönlendirirler burda ilk rapor dan farklı bir oran çıkar ise 3 basamak olarak hakem hastenesine gönderilirsin burdan alacağın oran kesin sonuç olur.

@Adelante kendiniz farklı bir hastaneye başvurun bakalım rahatsızlığım ilerledi diye kabul ederseler tekrar durumunuz değerlendirilir.

En mantıklısı süreli ise sürenin dolmasını bekleyin...Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak BUNU DÜŞÜNÜN
1.il saglık müdürlüğüne itiraz ettiniz...
2. Hakem heyeti burada yani hastanede farklı sonuç çıkarsa
3.üçüncü bir hastane bu kadar ugraşmaya değmez..sinirleriniz kuvvetliyse itiraz edebilirsiniz....

İtiraz etmeden 13 madden alcan hastalık ekletcem diğin

Aldığın hastane yönlendirir sizi

İtirazla uğraşma uzar gider

sahranil hastalık ekletme sizin dediğiniz gibi olmuyor...
İSTANBUL İL SAGLIK MÜDÜRLÜĞÜNE DİREK BEN GİTTİM SORDUM..İTİRAZ DİLEKÇESİ VERECEKSİNİZ..HAKEM HASTANESİNE GİDECEKSİNİZ DEDİLER.
Hastanaye gidip ekletme diye bir olay yok...sağlık raporu hastaneden onaylandıktan sonra iş bitiyor...
saglık müdürlüğüne müracat etmeden olmuyor...burada yanlış bilği vermeyelim.
Ancak rapor sürenizi doldurduktan sonra yeni başvuruda bulunabilirsiniz....
her ilde ayrı bir uygulamamı var onu bilmiyorum.İSTANBULDA BÖYLE....

Valla ben aldım 6ay geçmişti üzerinden aynı aldığım hastaneden aldım sıfırdan girdim heyete hastalık arttı için sağlık kuruluna girdim yeniden aldım 13 madde diye not düşüldü

Gidipte kafaya göre almadım yani ilsağlığıda aradık hastane onayladıysa bizde onaylarız dedi

13.madde var o haktan aldım

Öncelikle konuyla ilgili yorum yapan ve cevap yazan herkese teşekkür ederim: konuyu araştırdım SGK danışmanıyla ve süreci yaşamış bir engelli arkadaşla konuştum prosedür sahranilin dediği gibi ilave hastalık eklettirilebiliyor mevcut oran itirazı il sağlık kuruluna yapılıyor bugün gittiğim noroloji doktoruda senin için %60 bu oran çok az dedi itiraz et dedi eldeki rapora zeval gelirse oranı aşağı düşerse dedim valla bu ülkede herşey olur dedi 😂

Eserin79 itiraz etme 6ay sonra git sağlık kuruluna raporu aldığın yere hastalığımda ilerleme var de hastalık ekletcem de seni orda takip eden doktorun kaşelemesi gerek sağlık kuruluna girebilir diye yazacak hastalık arttı diye not vercek sana o notla sekretere gtcen heyet günü alcan

13.madeden alcan sonra raporu dilekçeye yazıyo 13.madde

Yoksa alamazsın o maddeyi yazmadan

Hastalığının arttığını not düşcek

Üst Alt