Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski raporumla ÖTV’siz araba alabilir miyim?

gokhan411

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2009 yılında diyaliz hastasıydım ve rapor oranım %90 dı.2010 yılında böbrek nakli oldum.Devlet hastanesine gittim %70 rapor verildi.Neyse 2015 yılında ötv siz arac icin başvuru yaptım eski raporumu verdim %90 olan aracı aldım. =) kimse bişey sorgulamadı.Ve 5 yıl olucak eski raporumla bidaha başvursam sorun cıkarmı ki? golf almaya niyetim var. not %90 olan raporda rapor gecerliliği hayat boyunca yazıyo.

gokhan41
Arkadaşım 2010 yılında aldığınız araç bile usulsüz ve siz aynı usulsüzlükle ikinci araç için akıl danışıyorsunuz.
Size geriye dönük ötv iadesi ve usulsüzlük cezası bile gelebilir.

Çok iyiymiş :) Aynen devam edin...

5. yıl sonunda vergi dairesinden ceza gelecektir ayrıca şuan aldığınız aracı satacağınız zaman sizden yine rapor beyanı istenecektir ki siz bunu sunamayacağınız için şimdiden geçmiş olsun :)

Bu ne rahatlıktır arkadaş açık açık yazmış birde rapor oranım düştü ama ben eski raporu kullandım kimsede sormadı diye bu resmen usulsüzlüktür vergi dairesi sağlık bakanlığına yazı yazarsa geçmiş olsun o zaman görürüm böyle yazmayı. Ne güzel işte iyileşmişsiniz kısmen de olsa keşke bizde iyileşsek de bundan sonra işe araçla değilde otobüs ile gitsek. 1. Yanlışı yapmışsınız 2. Yanlışı da yapıp üstüne gitmeyin bence.

arkadaşlar neden tepki veriyosunuz ki .? diyalize girmiyorum ama yine sorunlarım var ki bu oturan boğanın yorumunu okumuştum nakilde olsanız eski raporunuzla arac alırsanız etik olur

5. yıl sonunda vergi dairesinden ceza gelecektir ayrıca şuan aldığınız aracı satacağınız zaman sizden yine rapor beyanı istenecektir ki siz bunu sunamayacağınız için şimdiden geçmiş olsun rapor beyanı derken Sardonyx35 ?

Güncel yönetmelik de derki “Bu rapordan önceki raporlar süresine bakılmaksızın yapılacak yeni başvurular bakımından geçersizdir.” Erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu ek1(arkayüz) de sol alt köşede Açıklamalar bölümünde 3. maddeye bakabilirsiniz.

Üst Alt