Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski sağlık raporları emeklilik ve vergi indiriminde kullanılır mı?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

2004 de işkura başvurup ordan devlet hastanesi sevk edilip 3 adet %46 engelli sağlık raporu aldım.
Bu raporlardan biri işyerine biri vergi indirimi için defterdarlığa verdim. Vergi indirimini aldım. Elimde kaldı bir rapor bu raporu 2020 yılında emeklilik hakkımı istemek için bu elimdeki eski sağlık raporumla başvurabilir miyim. Kabul edilir mi?
Yoksa benden tekrar yeni sağlık raporu çıkartmamı mı isterler?

Raporunla emekli olursun.önemli olan konu şu, senin raporu aldığın dönemde ilgili kuruluşlara kayıtlara işletmeleri bakımından raporunu vermiş olman.eğer sen o dönemde raporunu o resmi dairelere vermemiş olsan şimdi hiç bir geçerliliği olmayacaktı, yenisi istenecek ve sende 2006 yasasına göre mağdur duruma düşüp % 40 üzeri rapor alamayacaktın.

kısacası senin emeklilik tarihin geldiğinde SGK ya müracaat edeceksin, SGK ile Gelir İdaresi Başkanlığı yazışacak senin orada raporun mevcut olduğundan bir sorun çıkmayacak ve sen emekli olacaksın.

iyi günler

Bir kez defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmişseniz, zaten o hakkınız bakidir ve size emeklilik hakkını saplamış demektir. Yani yeniden rapor veya benzeri bir süreç sizin için söz konusu olamaz.

Not: SSK'lı statüsünde çalışan olduğunuzu varsayarak yazdım bunları.

Peki 2004 tarihli %46 raporumu kamu devlet işlerine çalışmak için geçerlimidir.Vergi indirimim olduğunuda var sayın cevaplarınız için teşekkürler

Hayır. İşe yerleşmek veya yeni bir haktan yararlanmak için yeni bir rapor almanız gerek.

Üst Alt