Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tarihli sürekli rapor olduğu gerekçesiyle yeni rapor verilmiyor..?

inzibat

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
7
10 seniyi geçmiş sağlık durumunu belirten %40 engelli raporumuz var.

Geçen yıllarda durum ağırlaştı ve yeni bir rapor alarak %40 derecesini yükseltmek ve evde bakım için başvuru yapmak istedik.
Göztepe Medeniyet Üniversitesi EAH. internetten randevu alıp hastaneye gittik.

Görevliye kimliği verip işlemleri başlatmak istediğimizde sistem de eski raporunuz görünüyor dedi.
Evet, var dedim. Bakmak istedi verdim. Bu sürekli olduğu için size yeni rapor düzenleyemeyiz dediler.!

Alsanız bile maaşınız kesilir dediler.
İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile itiraz edeceksiniz dediler.
Evde bakım birimini aradım. Onlar da bizim için son rapor geçerlidir. 10 sene önceki rapora göre zaten olmaz. Hastane vermek istemiyor demekki. Normalde evde bakım için ibareli rapor düzenlemesi gerekli dediler.

Hastaneye tekrar sorduk ve ısrarla olmaz dediler.
İl sağlığa itiraz dilekçesi yazdık. Bizi bir hastaneye göndereceklermiş. O hastane %30 da verse %80 de verse geçersiz sayılacak ve sizi Hakem Hastaneye sevk edeceğiz oranın verdiği rapor geçerli sayılacak diyor..!

Madem geçersiz sayılıyorsa neden bizi boşuna heyet için uğraştırıyorlar?
Direk hakem hastanesine sevketseler olmuyor mu?
Daha önce bu tür sorun yaşayan oldu mu?

inzibat var olan raporu hangi hastane verdi ?

Diyelim A hastanesi , Sen de B hastanesine git

Ama illa A hastanesinden alacaksan sürekli olan raporlarda sanırım ağırlaştığını belirtirsen Hastalık eklemesi varmış

Ama o nasıl bilemiyorum

Çirkin Bey
Eski Raporu Ümraniye EAH den almıştık. Yenisi için Göztepe Medeniyet Üniversitesi EAH ne başvurduk. Onlar sistemden gördü ve olmaz diye diretiyor. İla itiraz edecekmişiz. Evde bakımla alakalı birim de "Alakası yok. Biz kabul ederiz. Son rapor geçerlidir" diyor. Yeni hastalıkları ve var olanların ağırlaşması nedeniyle bu yola başvurmak zorunda kaldık ama sorun çıktı. Bir de Ümraniye EAH ne gidip danışacağız. Bakalım onlar ne diyecekler.

inzibat öncelikle geçmiş olsun hastaneye yeni rapor için kurum sevki ilemi gittiniz eger sevk kağıdınız yok ise birde o şekil deneyin bakım maşı için ağır engelli rapor almanız gerekli zaten aldığınız rapor eski yeni yönetmenliğe göre düzenlemeleri lazım birde gittiğiniz hadteneye var olan raporumuzdan bahsetmeyin onlar sorarsa konuyu anlatırsınız kurum sevki ile gittiginiz için yeni rapor düzenleyeceklerdir

@umut2135 Teşekkür ederim.

Kurum sevkiyle gitmedik. Durum ağırlaşınca evde bakım birimi raporunuzu yükseltin evde bakıma başvurun durumunuzda sıkıntı yok biz maaşı bağlarız dediler. Biz de hastaneye gidip evde bakıma başvuracağız ne yapmalıyız dedik. Görevli gerekli evrakları söyledi ve randevu alıp gelin dedi.

Biz de randevu alıp gitti. İşlemlere başlamak için nufus kağıdını verdik. Bu seferki görevli "sistem de eski raporunuz olduğu görünüyor, yanınızdaysa bakmak istiyorum" dedi. Verdik ve bu rapor sürekli olduğu için size rapor veremeyiz. Siz İl Sağlık Müdürlüğüne Rapor itiraz dilekçesi verecceksiniz dedi. Sistemden yeniden randevu da alamıyorum. Sitem otomatik olarak o hastanede kitlemiş bizi.

Başka hastaneye gidip oradan da bilgi alacağım

Rapor İtiraz Bildirimi

Raporuma itiraz etmiştim. İl Sağlık Müdürlüğünden gelen mesajdaki hastaneye 15 gün sonra gitti. Evrakımın gelmediğini söylediler. İl Sağlık Müdürlüğünü aradım evrakımın gittiğini ve (xx) kişinin okuduğunu (xx) kişinin masasında olduğunu belirtti. Tekrar Hastaneye gittim. Yine gelmediğini söylüyorlar. İsimleri söyledim ve o kişinin Başhekim olduğunu belirttiler. Gittim kendisi yok sekreteri baktı evraklarda yok görünüyor. Sonunda tekrar il sağlık müdürlüğünü aradım ve sorunu çözmek adına evraklarımı gidip elden teslim aldım.

Meğersem sistem değişmiş. Artık İl Sağlık Müdürlüğü evrakları sistem üzerinden göndermeye başlamış. İlgili hastane de sistemden çıktısını alıp verecekmiş. Ne hastane yönetimi bu konuda bilgili ne de hastane sağlık kurulu çalışanları.

Evrakınız gelmedi derlerse bu konuyu belirtin ki işlemlerinize başlayın. Yoksa postadan evrak gelecek diye günlerce aylarca beklersiniz...

inzibat istanbul'daki hastaneler ve il sağlık müdürlüğü zorluk çıkarıyor eğer hala raporunu çıkarmadıysan istanbul dışındaki tüm yetkili hastanelerden gelişen hastalıkları ekleyebilirsin. Dilekçende engellilere verilecek sağlık kurulu raporu yönetmeliğinin 13 ncü maddesine istinaden özür durumunda değişiklik olduğunu ve gelişen hastalıklarının bulunduğunu belirtirsen sana yardımcı olurlar.

Rapora eklettirme çoktan kalktı il sağlık müdürlüğune itiraz edip tekrar rapor çıkartman lazım sistemde eski raporun gözükür ve rapor başvurusunu hastane kabul etmez, etmemeli yeni yönetmelik böyle il sağlık müdürlüğe itiraz etmeden alınan rapor ilerde başını ağrıtır sen yönetmeliklere göre tekrar il sağlık müdürlüğune itiraz et yeni hastaneye yönlendirsinler veya sen hastane seç

Başka bir hastaneden evde bakım için başvuru yaptık ve heyete girdik. Raporumuzun derecesi %80 olarak düzenlenmiş. Fakat ağır ve süreklidir ibaresi boş bırakılmış. Çünkü 2 senelik olarak düzenlenmiş. 82 yaşında birisi 2 sene sonra hiç görmeyen gözü görecek, tansiyonu normale dönecek kalp damarları açılacak, stentler çıkacak, duymayan kulağı duyacak, algılaması zayıf hali düzelecek yürürken bastonlarını atacak vs...

Rapora başvurduğumuzda bel fıtığı vardı. Yaşından dolayı ameliyat etmiyorlar. Rapor çıkana kadar bir de boyun fıtıkları çıktı. 2 sene sonra düzelecek diye bekliyorum..! Okkalı bir şeyler söylemek istesem de terbiyem müsade etmiyor :mad:

Üst Alt