Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tarihte aldığım sürekli ibareli rapor vergi indiriminde işime yarar mı?

Danua.

Üye
Konular
106
Reaksiyonlar
2
Benim daha önce aldığım raporlarım var.
Bir tanesi işkura iş başvurusu için hasekiden aldıgım 1998 tarihli sürekli yazan %42 dereceli rapor.
Diğeri babam vefat edince maaşından faydalanmak için aldığım 2000 tarihli çalışamayacak derecede sürekli malül oldugumu belirtir rapor.

Bunların bana vergi indirimi için maliyeye başvurduğumda bir faydası olurmu sürekli yazmalarında dolayı.

Bu aldığın raporların malyede hiç bir yararı olmaz. Lakin yeni rapor almak için kendi doktorunuza bu raprları gösterebilirsiniz.

2006 çıkan yeni Yönetmeliğe göre rapor oranları oldukça düştü bilginiz olsun..

1) İşyerinde Çalıştığına Dair Dilekçe
2) Nüfus Cüzdan Fotokopisi
3) 3 Adet Fotoğraf
4) Rapor Aslı (varsa)

Vergi İndirim belgesi almak için dilekçe örneği ve evraklarda Rapor Aslı deniyor , ben maliyeye başvurdugumda hangi raporun aslını verecegim önce onların beni hastaneye sevketmesi gerekmiyormu ?

Arkadaşım,
İşyerine dilekçe vereceksiniz. Oradan sizi maliyeye sevkedecekler. Raporun aslı olması şart değil. İşyeri senden gerekli evrekları isteyerek maliyeye gönderecektir.

İşyerim bir bakkal dükkanında orada kendimi sigortalı gösterecegim bir kurum değil.
Yinede dilekçe veremem gereklimi ?
Birde iş yeri teyzemin üstüne onun bu kişi dükkanımda çalışıyor diyerek imzalı kagıt vermesi gereklimidir yoksa muhasebecisinin verecegi vizite kağıdı yeterlimi ?

Arkadaşım resmi olarak işyerinde çalışmanız gerekmektedir(SGK bağlı olarak). İşyeri sizi maliyeye sevketmesi gerekmektedir.

1-Öncelikle işyerine yazdığın dilekçenden sonra, işyeri senin evreaklarını maliyeye gönderiyor.
2- Maliye kendi yazdığı yazıyla sizi ilgili hastaneye gönderiyor.
3- Hastaneden raporu aldıktan sonra hastane sevkin geldiği kuruma (yani maliyeye) raporuzu gönderiyor.
4- Maliye raporunuzu Ankara ya maliyenin kuruluna gönderiyor.
5- Ankara dan tekrar maliyeye raporun sonucu geliyor.
6- Maliye de raporunuzun sonucunu işyerinize gönderiyor.

Üst Alt