Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eski tip H sınıfı ehliyetle ÖTV'siz yeni araç alımı..?

Tagan1982

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
yeni bir araç alma arefesindeyim ancak elimdeki ehliyetim H sınıfı eski tip ehliyet. Nırmalde 2021 yılına kadar esk ehliyetler geçerli ancak sıfır araba alırken yeni ehliyet gerekiyor diye bi yanıt geldi. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?
teşekkürler

Yeni sürücü belgelerine ÖTV siz araç işlemleri yapılıyor.

Tagan1982

Eski ehliyetle işlem yapan vardı bir ara, ama artık mümkün değil; araçta donanım varsa işlem yapanı hiç görmedim.

Ben vergi dairesine gidip bu konuyu görüştüm. H sınıfı otomatik vites ehliyetimi , H sınıfı ehliyet raporumu (otomatik vitesli araç kullanabileceğime dair) gösterdim ve bana ehliyeti değiştirmeme gerek olmadığını 2021 e kadar kullanabileceğimi, ötv siz araç alırkende sorun olmayacağını söylediler.

Hatta oran belirtir engelli raporumu süreden dolayı değiştirmem gerektiğini ve sağlık bakanlığının mevzuatına göre sadece "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazılacağını da söyledim. Onlarda olsun sol bacak için otomatik vites özel tertibattır dediler.

H sınıfı ehliyet raporumu, yeni çıkacak üzerinde "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazan engelli sağlık kurulu raporumu ve H sınıfı ehliyetimi ibraz ettiğimde sorun olmayacağını söylediler. Uzun lafın kısası bana ehliyetini değiştirmene gerek yok dediler. Ayrıca araç bayisi de ehliyeti değiştirmenize gerek yok diye belirtti, bu ehliyetlerle de ötv den muaf araç işlemlerinin yapıldığını belirtti. Hatta bi akrabamız 4-5 ay önce bu şekilde araç alımını da gerçekleştirdi.

slm ben kasım 2017 de aracımı değiştirmek istedim fakat vergi dairesi rapor ve ehliyet i sorun etmedi h ehliyet ve rapor 2011 tarihli (sürekli ibareli) bu rapor ile araç alabileceğimi söylediler fakat trafik tesçil de sorun çıktı çünkü yeni araç alımlarında ehliyetimi değiştirmem gerektiği söylendi sebebi ise ehliyetin arkasında benim ne tür bir araç ve hangi donanımlar ile bu araçı kullanacağımı belirten kodlar yazması gerektiği imiş sonuçta kasım 2017 de ehliyetimi değiştirdim bu şekilde araç aldım ..sonuç olarak araçta donanım bulunuyor ise otomatik vites de dahil çünkü bunun da kodu var (10.02) bu kod yazması gerekli yoksa trafik tertibatlı araç alımlarında ehliyet değişimi istemekte......

Bahsettiğiniz problemi bizim yakınımızda yaşamıştı yaşadığı şehirde ki emniyet illa ki yeni ehliyet istemişti, sonra gidip başka şehirden(İzmit’ten) aldı arabasını. İzmit emniyet sorun çıkarmadı. Ayrıca artık tescil işlemlerini noterler yapıyor. Engelli taşıtları dahil sıfır araç ruhsatlarını noterler veriyor. Bu yüzden ben ehliyet değiştirmekle uğraşmak istemiyorum birde.

dejavu014

Sol alt ekstremitede sorun olmuyor eski ehliyet. Ama araca özel donanım takılacaksa, o zaman TSE de Emniyet de kısıtlama kodu içeren yeni ehliyet istiyor. Aynen mersan arkadaşımızın başına geldiği gibi. Bunun aksi bir şey uzun zamandır göremdim.

Bülent gerçekten sol alt polio sekeliler için yani ben oluyorum :) eski ehliyetimle (2014 yılında yeniletmiştim halbuki) 2019 yılında yeni araç alabilir miyim yani?

Merhaba arkadaşlar. Sol ayağımda polio sekeli olduğu için 5 yıl önce H sınıfı ehliyetimle ve engelli raporumla(otomatik vites yazıyor) aracımı almıştım. Şu an ehliyetler 2022 yıl sonuna kadar geçerli. Alacağım araç otomatik(tertibatsız) olduğu için H sınıfı ehliyetimle ve eski sürekli ibaresi olan engelli raporumla ötv siz araç alabilir miyim? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Normalde eski ehliyeti kabul etmiyorlar diye biliyorum ama avcılar vergi dairesinde birisi tertibatlı araç aldı geçen hafta h sınıfı eski ehliyetle... Bir arayın sorun atasdemir

İlginiz için çok teşekkürler aslında H sınıfı ehliyetle tertibatlı araç almak mümkün değil diye biliyorum. Tertibatsız aracı ise vergi dairesine sorduğumuzda zaten sorun olup olmadığını söylüyorlar ama Ruhsat işlemlerinde trafik tescilde sorun çıkar mı o kısmı merak ediyorum.

Biraz tanıdığın varsa vergi dairesi olsun falan eski ehliyetle işlem yapabilirsin. Ama benim gibi yoksa yeni ehliyet zorunlu.

Üst Alt