Ben vergi dairesine gidip bu konuyu görüştüm. H sınıfı otomatik vites ehliyetimi , H sınıfı ehliyet raporumu (otomatik vitesli araç kullanabileceğime dair) gösterdim ve bana ehliyeti değiştirmeme gerek olmadığını 2021 e kadar kullanabileceğimi, ötv siz araç alırkende sorun olmayacağını söylediler.
Hatta oran belirtir engelli raporumu süreden dolayı değiştirmem gerektiğini ve sağlık bakanlığının mevzuatına göre sadece "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazılacağını da söyledim. Onlarda olsun sol bacak için otomatik vites özel tertibattır dediler.
H sınıfı ehliyet raporumu, yeni çıkacak üzerinde "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" yazan engelli sağlık kurulu raporumu ve H sınıfı ehliyetimi ibraz ettiğimde sorun olmayacağını söylediler. Uzun lafın kısası bana ehliyetini değiştirmene gerek yok dediler. Ayrıca araç bayisi de ehliyeti değiştirmenize gerek yok diye belirtti, bu ehliyetlerle de ötv den muaf araç işlemlerinin yapıldığını belirtti. Hatta bi akrabamız 4-5 ay önce bu şekilde araç alımını da gerçekleştirdi.